Gas- en elektriciteitsmeters opnemen is topsport!
  • Artikel

Gas- en elektriciteitsmeters opnemen is topsport!

Elke dag opnieuw lopen onze meteropnemers duizenden traptreden op en af om het gas- en elektriciteitsverbruik van de Brusselaars te registreren. En dat levert stalen kuiten op! Yannick De Wilde begon enkele maanden geleden bij Sibelga en vormt het levende bewijs: meters opnemen is topsport.

Ze bellen minstens één keer per jaar bij u aan. Bent u er de eerste keer niet, dan komen ze een tweede keer langs. Onze meteropnemers zorgen ervoor dat Sibelga een reëel overzicht van uw gas- en elektriciteitsverbruik krijgt. Zo bent u zeker van een correcte afrekening.

Kelder, overloop of zolder

In individuele woningen bevinden de meters zich meestal in de kelder. "Logisch, want de aansluiting op het net gebeurt onder de grond", weet Yannick, die sinds maart 2015 als meteropnemer werkt. In appartementsgebouwen staan er soms meters op de overloop van elke verdieping. “Op die manier kunnen we het verbruik van iedere bewoner apart meten,” aldus nog Yannick. En dan heb je natuurlijk nog de uitzonderingen. In Watermaal-Bosvoorde bijvoorbeeld staan veel meters op zolder! Dat komt omdat die in het verleden aangesloten waren op een netwerk dat via de daken liep. 

Kortom, onze collega’s die elke dag honderden meters opnemen, lopen dagelijks al snel duizenden traptreden op en af. "En dan zijn er ook nog de kilometers die je te voet van huis tot huis aflegt... Meteropnemer, een vermoeiend beroep? Laten we zeggen dat ik 's avonds geen moeite heb om in slaap te vallen", glimlacht Yannick.

100 meters in één enkel gebouw

Is er een of andere trap die Yannick is bijgebleven? "Ik herinner me een appartementsgebouw van 14 hoog aan de Helihavenlaan. Met de lift geraak je alleen op de 4de, de 7de, de 10de en de 13de verdieping. De rest was te voet: trap op, trap af. Mijn zwaarste dag tot nu toe!" 

Ruim 1 miljoen meteropnemingen per jaar

In totaal neemt ons team meteropnemers ruim 1 miljoen meters per jaar op. Dat zijn er van particulieren, die één keer per jaar worden opgenomen, maar ook van grootverbruikers (professionele klanten), waar de meteropneming elke maand gebeurt.

Zin om als meteropnemer aan de slag te gaan? Bekijk onze vacatures!