ElectriCITY, een gezelschapsspel over energie voor de jonge Brusselaars
  • Artikel

ElectriCITY, een gezelschapsspel over energie voor de jonge Brusselaars

Hoe raakt de elektriciteit tot bij mij thuis? Wat kunnen we samen doen om minder energie te verbruiken? Het zijn maar enkele vragen waar ElectriCITY een antwoord op geeft. ElectriCITY is een nieuw educatief lespakket voor de jongste Brusselaars.

ElectriCITY laat Brusselaars van 10 tot 14 jaar de verschillende facetten van het energielandschap en het belang van energiebesparing ontdekken aan de hand van een gezelschapsspel, wetenschappelijke proefjes, een quiz over energie ...

Het lespakket werd vanmorgen officieel voorgesteld in het "collège Saint-Pierre" en het naburige Sint-Pieterscollege in Jette. Het is beschikbaar voor alle lagere en secundaire scholen van het Gewest en bevat 3 exemplaren van een gezelschapsspel, een gids voor de leerkracht en verschillende fiches voor de uitvoering van de proefjes. Doel: de energietransitie, toch een erg complex onderwerp, op een ludieke en praktische manier aankaarten

ElectriCITY is een gezamenlijk initiatief van Elia en de netbeheerders, waaronder Sibelga. De versies voor Vlaanderen en Wallonië kenden eerder dit jaar al heel wat succes. Er werden meer dan 4 200 pakketten in de scholen verdeeld.

Een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met Elia via het gratis nummer 0800 18 002 of via e-mail: electricity@elia.be.