Infographic: 3 manieren om uw elektrisch voertuig op te laden
  • Artikel

Infographic: 3 manieren om uw elektrisch voertuig op te laden

Een laadpaal voor normaal, halfsnel of snel opladen? Wat is de beste keuze? Welke beperkingen zijn er? Deze infographic helpt u op weg.

In dit artikel kwamen ze al ter sprake, de 3 oplossingen op de markt om elektrische voertuigen op te laden via een laadpaal:

  • normaal opladen (3 tot 6 uur oplaadtijd)
  • halfsnel opladen (1 tot 2 uur oplaadtijd)
  • snel opladen (ongeveer 50 minuten oplaadtijd)

In een ideale wereld laden we onze voertuigen thuis op, zo snel mogelijk, met zo weinig mogelijk bijkomende beperkingen en tegen een zo laag mogelijke prijs. Maar zo eenvoudig is het in werkelijkheid niet. 

Daarom deze infographic. Het is een gedetailleerde visuele weergave van alle aspecten waar u voor elke oplossing rekening mee moet houden. Hopelijk helpt dat u op weg als u een keuze moet maken over welke laadpaal u het best installeert.

3 oplossingen om elektrische voertuigen op te laden

Zoals u in de infographic hieronder ziet, is er geen universele oplossing.

Normaal opladen blijft de meest eenvoudige oplossing voor thuis. Het is ook de goedkoopste oplossing. Het is meestal wel zo dat het voertuig 's nachts opgeladen moet worden, als de andere toestellen in de woning geen stroom verbruiken.

Een systeem voor halfsnel opladen is dan weer ideaal om op een bedrijfsparking te installeren, zodat de personeelsleden er hun voertuig kunnen opladen.

Snel opladen, tot slot, is een systeem dat heel wat duurder uitvalt en wat installatie betreft, complexer is op technisch vlak. Het systeem is in het bijzonder geschikt voor openbare oplaadpunten. De automobilisten kunnen hun elektrisch voertuig op die manier relatief snel opladen, hoewel dat op dit ogenblik toch nog veel meer tijd kost dan een tankbeurt.

Infographic - NL

Meer weten?

Raadpleeg ons gedetailleerd dossier over de installatie van laadpalen voor elektrische voertuigen.