Wijziging uurregeling voor tarief 'uitsluitend nacht'

In welk opzicht is dit voordeliger voor mij?

Dankzij deze wijziging kunt u overdag tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen gebruikmaken van het tarief 'uitsluitend nacht'.  Dat is financieel voordeliger voor toestellen die toch overdag moeten/kunnen functioneren.

Terug naar vragen

Wat moet ik doen?

U moet voornamelijk nagaan of het geen probleem zal opleveren dat de toestellen die gelinkt zijn aan uw meter 'uitsluitend nacht', 24 uur per dag zullen functioneren. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om een extra programmeerbaar telwerk toe te voegen. Raadpleeg bij twijfel uw elektricien. 

Terug naar vragen

Wat kost dit?

De wijziging van de uurregeling zelf brengt geen prijsverhogingen mee en er hoeft ook geen Sibelga-technicus bij u langs te komen. De kosten voor een eventuele interventie van uw elektricien, zijn daarentegen wel voor uw rekening.

Terug naar vragen

Moet ik een elektricien inschakelen?

Wij raden u aan om in elk geval contact met hem op te nemen om uw specifieke situatie te analyseren. De toestellen die gelinkt zijn aan uw meter 'uitsluitend nacht' zullen namelijk 24 per dag van stroom worden voorzien tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen. De kosten voor een eventuele interventie van uw elektricien op uw privé-installatie, zijn wel voor uw rekening

Terug naar vragen

Is dit niet gevaarlijk?

Wij raden aan om samen met uw elektricien na te gaan of deze wijziging een impact kan hebben op uw installatie.  Die zal namelijk tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen 24 uur per dag van stroom worden voorzien. De kosten voor een eventuele interventie van uw elektricien op uw privé-installatie, zijn wel voor uw rekening.

Terug naar vragen