Wie komt in aanmerking?

Het statuut 'beschermde klant' is door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ingesteld om de meest kwetsbare klanten te ondersteunen.
Het betreft huishoudelijke klanten met betalingsmoeilijkheden die een ingebrekestelling hebben ontvangen van hun energieleverancier.

INGEVOLGE DE CORONACRISIS WERD HET STATUUT VAN BESCHERMDE KLANT VERDER UITGEBREID.
Bent u inwoner van Brussel, heeft u een ingebrekestelling gekregen van uw energieleverancier en geniet u van tijdelijke werkloosheid of van het overbruggingsrecht? Dan kunt u hier het statuut aanvragen van beschermde klant – Covid 19.

Deze klanten kunnen het statuut bekomen als ze een specifieke procedure volgen en aan verschillende voorwaarden voldoen. Zijn al deze voorwaarden vervuld, dan neemt Sibelga de rol op van sociale energieleverancier.

 

(onderstaande video van Brugel  is voorzien van ondertitels in 9 talen. Om een taal te selecteren, klik op de settings van de video (het kleine gekartelde wiel) en selecteer de gewenste ondertitels (Arabisch, Duits, Engels, Frans, Italiaan, Nederlands, Perzisch, Pools, Roemeens, Spaans of Turks).