Om de hinder te beperken die gepaard gaat met de werken aan de openbare weg, heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een systeem opgezet voor de coördinatie van de werven.

Onder de Brusselse straten liggen elektriciteitskabels en gasleidingen, maar ook waterleidingen, internet- of telefoonkabels, glasvezelnetwerken … 

Die installaties vergen regelmatig onderhouds- of renovatiewerken. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een systeem opgezet voor de coördinatie van de werven. Het doel is dubbel: vermijden dat de openbare weg meerdere keren wordt opengebroken en gedicht én de veiligheid van de interventies verbeteren.

De werfcoördinatie in de praktijk

Het platform Osiris zorgt voor het  coördineren van werven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Alle werfaanvragen van het Gewest worden erin ingevoerd. 

De ondernemingen die ondergrondse infrastructuren beheren op de plaats van de werf worden automatisch verwittigd. Zo kunnen ze er gebruik van maken om een interventie op hun installaties in te plannen en/of de uitvoerders van werven op de hoogte te brengen van de te nemen veiligheidsmaatregelen om ongevallen te voorkomen. 

Meer info op de website van Brussel Mobiliteit