Slimme meters

De slimme meter

Om de energietransitie mogelijk te maken hebben we slimme meters nodig. Met de slimme meter krijg jij ook een beter zicht te op jouw dagelijks energieverbruik.

De vervanging van jouw huidige meter door een slimme meters is gratis.

Wat is een slimme meter

Onze manier om met energie om te gaan verandert steeds meer.  Denk aan zonnepalen, elektrisch laden, ... De slimme meter is een belangrijke factor in deze energietransitie.

Lees meer

Hoe een slimme meter krijgen?

Bepaalde type klanten krijgen al een slimme meter, maar je kan hem natuurlijk zelf ook aanvragen.

Lees meer

De voordelen van een slimme meter

Er zijn tal van voordelen, voor jou als klant, maar uiteraard ook om het energienet beter te beheren.

Lees meer

Maak je meter echt slim!

Jouw slimme meter heeft een P1-poort. Hierop kan je allerlei energiebeheersystemen inpluggen om een zicht te krijgen op jouw dagelijks energieverbruik.
Ze kunnen ook mogelijkheden bieden om jouw elektronische toestellen slim aan te sturen. Zo kun je zowel energie als kosten besparen.

De slimme meter in detail

We plaatsen dezelfde type meters als in Vlaanderen en Wallonië.  Bekijk hier de details van deze meters en hoe je ze moet lezen.

De slimme meter in detail

Privacy en gezondheid

We bieden je een antwoord over wat er met je verbruiksgegevens gebeurt en wat de normen zijn rond elektromagnetische straling van onze toestellen.

Lees meer

Wens je een slimme meter?

Iedereen die wenst kan nu al een slimme meter vragen. Deze krijg je gratis als je over zonnepanelen of een laadpunt voor een elektrische wagen beschikt.

Ik vraag een slimme meter aan