Sinds september 2015 is het meterlaboratorium van Sibelga geaccrediteerd door BELAC (ISO/IEC 17025-norm) voor al zijn ijkings- (543-CAL) en testactiviteiten (543-TEST) van elektriciteits- en gasmeters op de ijkingsbanken.

labo Sibelga

De hoofdopdracht van het labo van Sibelga is het waarborgen van de meetnauwkeurigheid van nieuwe en bestaande meters voor gas en elektriciteit op het Brussels netwerk. 

Deze accreditatie BELAC ISO/CEI 17025 :

  • versterkt Sibelga in haar rol van meterbeheerder
  • bezorgt het labo van Sibelga een bijkomende wetenschappelijke erkenning en zodoende nog meer geloofwaardigheid tegenover leveranciers, DNB's en klanten. 
  • verzekert de interne en externe klanten van het laboratorium dat alles in het werk wordt gesteld om de kwaliteit van de resultaten en de uitvoeringstermijnen te garanderen in overeenstemming met hun verwachtingen, in volledige onpartijdigheid en vertrouwelijkheid

Ons laboratorium heeft een kwaliteitszorgsysteem ontwikkeld en onderhoudt dit, met als doel de efficiëntie van zijn diensten voortdurend te verbeteren, overeenkomstig de eisen van de norm ISO/IEC 17025.

Belac logo

Meer weten over BELAC ?

BELAC de enige Belgische accreditatie-instantie. Ze valt onder de verantwoordelijkheid van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Contacteer ons!

Wil je meer weten over de diensten die we aanbieden voor het ijken van energiemeters? Aarzel dan niet om ons te contacteren, onze medewerkers van het laboratorium van Sibelga zullen met plezier jouw vragen beantwoorden.