Over Sibelga

Energizing the city!

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Onze 1000 medewerkers zetten zich elke dag in om meer dan 500 000 huishoudens en bedrijven te voorzien van energie. Met innovatieve projecten dragen we bij aan de voorbereiding van Brussel op de energietransitie, het behalen van klimaatdoelstellingen en het verbeteren van de levenskwaliteit van alle Brusselaars.

Strategie en missie

Onze wil is om kwaliteitsvolle oplossingen te leveren aan onze klanten, aan de burgers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar ook aan onze medewerkers en aan het milieu. 

Lees meer

Transparantie en governance

Verneem wie Sibelga bestuurt, wie de aandeelhouders zijn en wat de bezoldigingen zijn van de publieke mandaten

Meer lezen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als openbare dienst is duurzaam ondernemen al jarenlang een kernaspect van onze dagelijkse activiteiten. Ontdek hier waar we voor staan.

Lees meer

Cijfers en publicaties

Kom meer te weten over onze kerncijfers, jaarverslagen, rekeningen en resultaten, onze obligataire lening en nog veel meer

Lees meer

Projecten en challenges

De energietransitie is een echte revolutie die ons voor enorme uitdagingen en projecten plaatst.

Lees meer

Onze netwerken

Of het nu om elektriciteit, gas of openbare verlichting gaat, Sibelga speelt een cruciale rol in de goede werking van ons kapitaal.

Lees meer
Jaarverslag Sibelga 2023

Ons jaarverslag is online

Het jaar 2023 stond in het teken van een versnelde energietransitie en een nauwe samenwerking door onze banden met alle betrokken stakeholders te versterken.
Ontdek de vlaggenschipprojecten die hun stempel hebben gedrukt op 2023 !