Over Sibelga

Energizing the city!

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Onze 1000 medewerkers zetten zich elke dag in om de bevoorrading van de meer dan 500.000 gezinnen en bedrijven te garanderen. Door innoverende projecten helpen wij Brussel om zich voor te bereiden op de energietransitie, om de klimaatdoelstellingen te behalen en om de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren.

Strategie en missie

Onze wil is om kwaliteitsvolle oplossingen te leveren aan onze klanten, aan de burgers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar ook aan onze medewerkers en aan het milieu. 

Lees meer

Transparantie en governance

Verneem wie Sibelga bestuurt, wie de aandeelhouders zijn en wat de bezoldigingen zijn van de publieke mandaten

Meer lezen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als openbare dienst staat Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen sinds jaren centraal in onze dagdagelijkse werking. We geven graag een inzicht in waar wij voor staan.

Lees meer

Cijfers en publicaties

Kom meer te weten over onze kerncijfers, jaarverslagen, rekeningen en resultaten, onze obligataire lening en nog veel meer

Lees meer

Projecten en challenges

De energietransitie is een echte revolutie die ons voor enorme uitdagingen en projecten plaatst.

Lees meer
Jaarverslag Sibelga 2022

Jaarverslag 2022

Ontdek de vlaggenschipprojecten die hun stempel hebben gedrukt op 2022. Herbeleef 2022 op een interactieve manier via artikels, videoreportages, foto’s en statistieken