We hebben de oude programma's SolarClick en NRClick samengevoegd in het programma Renoclick. Het resultaat is een totaaloplossing voor duurzame renovatie en energie-efficiëntie van openbare gebouwen in Brussel.

Gebouwen vertegenwoordigen 56% van de uitstoot van broeikasgassen en 73% van het energieverbruik in Brussel. Het is daarom essentieel om gebouwen te renoveren om tegen 2050 de doelstelling van koolstofneutraliteit te bereiken die de Regio heeft gesteld.

Met RenoClick beschik je over een complete oplossing waarmee je jouw gebouwen duurzamer kunt maken en hun energieverbruik kunt verminderen. Het RenoClick-programma is bedoeld voor alle types openbare gebouwen: scholen, kinderdagverblijven, kantoren, rusthuizen, sport- en cultuurcentra ...

Vijf aanvullende diensten

Het programma RenoClick, dat zijn vijf aanvullende diensten om je openbare gebouwen duurzamer en performanter te maken.

Globale renovatie

Met de dienst ‘Globale renovatie’ kan je renovatiewerken uitvoeren voor alle aspecten van je openbare gebouwen: van de ruwbouw tot de afwerking ervan. Het doel? De energieprestaties van je gebouwen significant en duurzaam verbeteren.

Renovatie en isolatie van daken.

De dienst ‘Zonne-energie en daken’ staat voor begeleiding bij renovatie en isolatie van daken én bij de installatie van fotovoltaïsche panelen. Je kan de installatie van die panelen zelf financieren of een beroep doen op derden.

HVAC

De dienst ‘HVAC’ omvat alle werken die betrekking hebben op verwarmingssystemen, sanitair warm water, ventilatie of klimaatregeling. Je kan op ons rekenen voor het moderniseren van oude installaties en het optimaliseren van het gebruik van bestaande installaties of het verbruik ervan beter af te regelen.

Opvolging van het verbruik

Met de installatie van dataloggers op je meters kan je via de SCAN-tool het energieverbruik van je gebouwen opvolgen en controleren. Met onze monitoringtool kan je alle vormen van verbruik opvolgen: gas, elektriciteit, water, brandstoffen en warmte.

Aankoop van energie

Wij stellen ook onze centrale voor de aankoop van energie ter beschikking. Zo geniet je een concurrentieel tarief voor je energie en bijhorend advies. Sibelga sluit contracten af met verschillende energieleveranciers en beheert de hele offerteoproepprocedure, van de bekendmaking van de opdracht tot de gunning ervan.

Waarom RenoClick?

De openbare besturen die werken voor een duurzame energierenovatie willen uitvoeren, kunnen de talrijke voordelen van Renoclick genieten.

  • Een gepersonaliseerde begeleiding: van de studiefase tot het einde van de werken. 
  • Eén gesprekspartner tijdens de volledige duur van het project. 
  • Kwalitatieve dienstverleners die onze experts voor jou selecteren.
  • Een aankoopcentrale die de organisatie van de overheidsopdrachten uit handen neemt van je teams.