Brussel skyline

Wie zijn we?

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Energie

Zorgen dat iedere Brusselaar continu over elektriciteit, gas en straatverlichting beschikt, is één van de basistaken van Sibelga. Iedere dag werken wij aan een performant energienetwerk, klaar voor de toekomst.

Verbruiksgegevens

Wij beheren jouw verbruiksgegevens en geven ze door aan jouw energieleverancier. Dit doen we door jaarlijks jouw meterstanden op te nemen via de meteropnemer of slimme meters.

Energietransitie

Door innoverende projecten willen wij de energietransitie voor onze stad mogelijk maken. Wij helpen Brussel om zich voor te bereiden op de klimaatdoelstellingen en om de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren.

Sibelga rekruteringscampagne technici

Sibelga werft technici aan!

Een elektriciteitsnetwerk dat meer dan 22 000 wagens kan opladen, dat is ook dankzij mij!
Interesse? Sluit je dan aan bij Sibelga

Elektrisch laden

Als je een elektrische auto overweegt te kopen, vraag je jewaarschijnlijk af waarop je moet letten voor je elektrische aansluiting.

Lees meer

Duurzame energie

Wens je over te schakelen op het lokaal verbruik van groene energie? Dit is mogelijk door zonnepanelen te plaatsen, maar ook door deel te nemen aan een energiegemeenschap.

Lees meer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als openbare dienst staat Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen sinds jaren centraal in onze dagdagelijkse werking. We geven graag een inzicht in waar wij voor staan.

Lees meer

Energids

Energids werd opgericht door Sibelga om de Brusselaars een antwoord te bieden op al hun energievragen. Energids is een website, een magazine en een nieuwsbrief.

Nieuws

Week van de Mobiliteit: duurzaamheid troef

Het is weer zover! Deze maand vindt in Brussel de Week van de Mobiliteit plaats. Een gelegenheid die wij als openbare dienst en nutsbedrijf in de energiesector met beide handen aangrijpen om het belang van duurzame mobiliteit te tonen.

Lees meer over Week van de Mobiliteit: duurzaamheid troef