Brussel skyline

Wie zijn we?

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Energie

Zorgen dat iedere Brusselaar continu over elektriciteit, gas en straatverlichting beschikt, is één van de basistaken van Sibelga. Iedere dag werken wij aan een performant energienetwerk, klaar voor de toekomst.

Verbruiksgegevens

Wij beheren jouw verbruiksgegevens en geven ze door aan jouw energieleverancier. Dit doen we door jaarlijks jouw meterstanden op te nemen via de meteropnemer of slimme meters.

Energietransitie

Door innoverende projecten willen wij de energietransitie voor onze stad mogelijk maken. Wij helpen Brussel om zich voor te bereiden op de klimaatdoelstellingen en om de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren.

Vacatures technici

Ons jaarverslag is online!

Het jaar 2023 stond in het teken van een versnelde energietransitie en een nauwe samenwerking door onze banden met alle betrokken stakeholders te versterken.
Ontdek de vlaggenschipprojecten die hun stempel hebben gedrukt op 2023 !

Elektrisch laden

Als je een elektrische auto overweegt te kopen, vraag je je waarschijnlijk af waarop je moet letten voor je elektrische aansluiting.

Lees meer

Duurzame energie

Wens je over te schakelen op het lokaal verbruik van groene energie? Dit is mogelijk door zonnepanelen te plaatsen, maar ook door deel te nemen aan een energiegemeenschap.

Lees meer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als openbare dienst staat Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen sinds jaren centraal in onze dagdagelijkse werking. We geven graag een inzicht in waar wij voor staan.

Lees meer

Energids

Energids werd opgericht door Sibelga om de Brusselaars een antwoord te bieden op al hun energievragen. Energids is een website, een magazine en een nieuwsbrief.

Nieuws

Sibelga Mobility Day: van net naar laadpaal

De toekomst van de elektrische mobiliteit in Brussel in het kader van de energietransitie. Dat was het centrale thema waar professionals met uiteenlopende profielen maandag rond samenkwamen.

Lees meer over Sibelga Mobility Day: van net naar laadpaal