Brussel skyline

Wie zijn we?

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Energie

Zorgen dat iedere Brusselaar continu over elektriciteit, gas en straatverlichting beschikt, is één van de basistaken van Sibelga. Iedere dag werken wij aan een performant energienetwerk, klaar voor de toekomst.

Verbruiksgegevens

Wij beheren jouw verbruiksgegevens en geven ze door aan jouw energieleverancier. Dit doen we door jaarlijks jouw meterstanden op te nemen via de meteropnemer of slimme meters.

Energietransitie

Door innoverende projecten willen wij de energietransitie voor onze stad mogelijk maken. Wij helpen Brussel om zich voor te bereiden op de klimaatdoelstellingen en om de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren.

Jaarverslag Sibelga 2021

Ons jaarverslag 2021 online!

Ontdek de vlaggenschipprojecten die hun stempel hebben gedrukt op 2021. Herbeleef 2021 op een interactieve manier via artikels, videoreportages, foto’s en statistieken

Elektrisch laden

Als je een elektrische auto overweegt te kopen, vraag je jewaarschijnlijk af waarop je moet letten voor je elektrische aansluiting.

Lees meer

Duurzame energie

Wens je over te schakelen op het lokaal verbruik van groene energie? Dit is mogelijk door zonnepanelen te plaatsen, maar ook door deel te nemen aan een energiegemeenschap.

Lees meer

Bescherming klanten

Veel Brusselaars hebben last van de stijgende energieprijzen. Er zijn verschillende maatregelen om je te helpen als je in financiële nood komt.

Lees meer

Energids

Energids werd opgericht door Sibelga om de Brusselaars een antwoord te bieden op al hun energievragen. Energids is een website, een magazine en een nieuwsbrief.

Nieuws