Brussel skyline

Wie zijn we?

Sibelga is de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Energie

Zorgen dat iedere Brusselaar continu over elektriciteit, gas en straatverlichting beschikt, is één van de basistaken van Sibelga. Iedere dag werken wij aan een performant energienetwerk, klaar voor de toekomst.

Verbruiksgegevens

Wij beheren jouw verbruiksgegevens en geven ze door aan jouw energieleverancier. Dit doen we door jaarlijks jouw meterstanden op te nemen via de meteropnemer of slimme meters.

Energietransitie

Door innoverende projecten willen wij de energietransitie voor onze stad mogelijk maken. Wij helpen Brussel om zich voor te bereiden op de klimaatdoelstellingen en om de levenskwaliteit van alle Brusselaars te verbeteren.

11 000 publieke laadpalen

De Brusselse regering gaf Sibelga de opdracht om 11.000 publieke laadpalen te plaatsen tegen 2035. In 2022 plaatsen we de eerste 500 laadpalen.
Dankzij deze visie zal de vervoersgerelateerde CO2-uitstoot in Brussel met 75% verminderen tegen 2030

Elektrisch laden

Als je een elektrische auto overweegt te kopen, vraag je jewaarschijnlijk af waarop je moet letten voor je elektrische aansluiting.

Lees meer

Duurzame energie

Wens je over te schakelen op het lokaal verbruik van groene energie? Dit is mogelijk door zonnepanelen te plaatsen, maar ook door deel te nemen aan een energiegemeenschap.

Lees meer

Bescherming klanten

Veel Brusselaars hebben last van de stijgende energieprijzen. Er zijn verschillende maatregelen om je te helpen als je in financiële nood komt.

Lees meer

Energids

Energids werd opgericht door Sibelga om de Brusselaars een antwoord te bieden op al hun energievragen. Energids is een website, een magazine en een nieuwsbrief.

Nieuws

Win gratis tickets voor Batibouw 2022

Bent je van plan je huis te renoveren om het energie-efficiënter te maken? Doe dan nu mee aan onze wedstrijd en win één van de 100 gratis DUO tickets voor de Batibouw beurs.

Lees meer over Win gratis tickets voor Batibouw 2022