VERBOD OP GAS- EN ELEKTRICITEITSAFSLUITINGEN TOT 31 MEI 2021
Tijdens de winterperiode zijn afsluitingen van de gas- en elektriciteitstoevoer verboden. 

De Brusselse regering heeft die periode verlengd tot en met 31 mei 2021 om de sociale gevolgen van de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus op te vangen.

Als sociaal leverancier blijft Sibelga tot en met 31 mei 2021 de energielevering voor haar rekening nemen voor de klanten die betrokken zijn bij deze maatregel.

De huishoudelijke klanten, die voldoen aan de voorwaarden bepaald door de ordonnantie, en bevoorraad worden door de sociaal leverancier van 1 oktober tot 31 mei, worden winterklanten genoemd. In die periode levert Sibelga hen energie tegen bijzondere voorwaarden

Die maatregel, die is toevertrouwd aan Sibelga door de Ordonnantie over de organisatie van de gas- en elektriciteitsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, wil vermijden dat de huishoudelijke klanten in de winter zonder energie zouden vallen. In die periode staat Sibelga tijdelijk in voor hun gas- en elektriciteitsbevoorrading. Sibelga wordt dan standaard sociaal leverancier voor dat soort klanten in het bijzonder.

OPGELET: op het einde van de winterperiode, dat is vanaf 1 juni, stopt de beschermingsmaatregel. Als de klant zijn situatie niet in orde heeft gebracht bij de leverancier van zijn keuze, worden zijn meters afgesloten.