Verhuizen

Hoe weet u welke meter uw woning bevoorraadt?

Om hierover absolute zekerheid te hebben, moet u de hoofdschakelaar van uw elektriciteitsmeter afsluiten. Heeft u geen elektriciteit meer in uw woning? Dan gaat het wel degelijk om uw meter. Een andere mogelijkheid is alles afsluiten op het zekeringenbord van uw woning. Indien het schijfje van de elektriciteitsmeter stopt met draaien, heeft u uw elektriciteitsmeter gevonden.

Om uw gasmeter te vinden kunt u best uw gasketel of gasfornuis even aanzetten. Kijk dan na of de gasmeter draait.  Sluit dan alles opnieuw af en ga na of de gasmeter gestopt is met draaien. Zo kunt u uw gasmeter vinden.

Of bel naar onze klantendienst op 02 549 41 00.

Terug naar vragen

Wat zijn de risico’s indien u zich niet tijdig contractueel in orde brengt?

Stel, u heeft geen contract met een energieleverancier, maar verbruikt toch energie in uw nieuwe woning. In dergelijk geval riskeert u dat Sibelga in opdracht van de energieleverancier van de vorige bewoner uw meters komt afsluiten.

Als uw energietoevoer werd afgesloten, moet u eerst zo snel mogelijk een contract met een energieleverancier afsluiten, en dan naar Sibelga bellen voor het openen van uw meters. Hierna kan het nog minstens 2 werkdagen duren alvorens een Sibelga-technicus de meter kan komen openen. Houd er trouwens ook rekening mee dat het openen van de meters een betalende service is.

Terug naar vragen

Wat moet ik doen als ik verhuis?

U zou het kunnen samenvatten in 1 gouden regel:
Contacteer tijdig - nog vóór u verhuist - uw huidige energieleverancier, en meld hem dat u gaat verhuizen.
Hij kan u uitleggen welke stappen u moet ondernemen, want dit kan verschillen naargelang uw energieleverancier.
Samen met de oude of nieuwe bewoner noteert u uw meterstanden.

Meer details vindt u terug op onze pagina ‘Verhuizen’.

Terug naar vragen

Moet ik mijn meter laten sluiten als ik verhuis?

Neen, dat hoeft helemaal niet.
Zorg er wel voor dat u uw energieleverancier verwittigt dat u verhuist, en noteer de meterstanden samen met de nieuwe bewoner. Hiervoor kunt u onze verhuisdocumenten gebruiken.
Meer informatie is terug te vinden op de pagina ‘Verhuizen’.

Terug naar vragen