Bright Festival 2022

Sibelga neemt deel aan de 6de editie van het festival dat Brussel en kunst in de stad in de spotlights zet. Kom ons opzoeken in het Warandepark om uw verlichtingstoestellen te laten herstellen of om tweedehandstoestellen te kopen.

Kent u het festival Bright Brussels? Dat gratis evenement is een referentie op het vlak van lichtfestivals in Brussel. Het trok maar liefst 600 000 bezoekers in 2021! De 6de editie vindt plaats van 10 tot 13 februari en Sibelga is van de partij.

Brussel verlichten: ons vak en onze passie!

Dag na dag stelt Sibelga, de netbeheerder voor gas, elektriciteit en de gemeentelijke openbare verlichting, Brussel letterlijk in het licht. Deelnemen aan Bright Brussels lag dan ook voor de hand.

Concreet: Sibelga zal zorgen voor het verlichten van de 3 routes van de nachtwandeling. Langs die parcours ontdekt u kunstwerken en andere bezienswaardigheden. Daartoe zullen onze technici magentakleurige filters plaatsen op de openbare verlichtingstoestellen langs het traject. Het enige wat u moet doen, is de lichtjes volgen!

Wij spreken ook graag met u af in het Warandepark ... 

Welkom bij de Sibelga Light Market!

Het is namelijk in dat park dat de Brusselaars goed kennen dat wij de Sibelga Light Market organiseren. Een plek van meer dan 300 vierkante meter zal in het teken staan van verlichtingstoestellen.

Nachtlampen, hanglampen, wandlampen, spots, lichtsnoeren met leds ... We hebben allemaal tal van lichtpunten thuis. Werken die niet meer of zijn die aan vervanging toe, dan kopen wij vaak automatisch nieuwe artikelen.

Waarom het niet anders aanpakken? Dat is het idee dat schuilgaat achter Sibelga Light Market. Breng uw beschadigde verlichtingstoestellen naar de Sibelga Light Market. Zo kunnen we samen zien of ze herstelbaar zijn. Zin om uw interieur een nieuwe toets te geven? Misschien hebt u wel geluk en staat het geknipte verlichtingstoestel  tussen de 400 herstelde tweedehandstoestellen in de aanbieding.

Via die actie stellen we één van onze engagementen voorop: ons inzetten voor een koolstofarme toekomst. Samen kunnen we het verschil maken!

Even praktisch

Bright Brussels vindt plaats van 10 tot 13 februari 2022, van 18.30 uur tot 23 uur. En het is gratis!

Er zijn 3 wandelparcours van 1 km uitgestippeld. 3 kansen om meer dan 15 kunstwerken te bewonderen. Dat allemaal dankzij de samenwerking met de musea en de cultuurcentra.

  1. De Kunstberg - Het Academiënpaleis - Het Museumplein - Het Koningsplein - Het Warandepark
  2. Het Leopoldpark - Het Jubelpark
  3. Het Flageyplein - De Kerk van het Heilige Kruis - Charles de Gaullelaan - De Koningstuin - De abdij Ter Kameren