Ontdek de 3 grote uitdagingen die wij in Brussel willen aangaan

De energiesector wordt geconfronteerd met ingrijpende transformaties. De transitie en de vernieuwing van het energielandschap zijn volop aan de gang. In die context, die wordt aangescherpt door de recente energiecrisis en het vooruitzicht van een koolstofneutraal Gewest tegen 2050, heeft Sibelga, als kernspeler van de transitie, haar ondernemingsstrategie heruitgewerkt.

Drie grote uitdagingen in Brussel ten dienste van een inclusieve energietransitie

Als intercommunale die instaat voor het beheer van de distributienetten voor aardgas en elektriciteit, bestaat onze opdracht erin alle Brusselse klanten een bedrijfszekere en kwalitatieve toegang tot energie te verzekeren. Onze ambitie? Een partner zijn van een toegankelijke en betaalbare energietransitie voor alle Brusselse klanten, ongeacht hun inkomensniveau.

Om daartoe te komen, willen wij op korte termijn 3 grote uitdagingen aangaan:

  • De productie van hernieuwbare energie faciliteren, onder andere via energiegemeenschappen.
  • Een transitie waarborgen naar een duurzame mobiliteit die voor een groot stuk elektrisch zal zijn.
  • De toekomst van de verwarmingsvoorziening voorbereiden: een des te grotere uitdaging voor het netwerk, aangezien alle klanten op hetzelfde moment verwarmen.

Sibelga belicht in een strategisch plan (PDF) de strategische krachtlijnen waarvoor de onderneming haar energie en resources zal inzetten de komende jaren. En haar essentiële dienstverlening dan? Die zal zij dag na dag verder verzorgen.

> Download ons strategisch werkstuk