CityDev en RenoClick: een winnend partnerschap voor het leefmilieu en de Brusselaars

In het kader van het programma RenoClick lanceren Sibelga, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Leefmilieu Brussel de eerste werf voor de renovatie van daken op één van de sites van CityDev in Anderlecht. Het doel? Zorgen voor stevige en goed geïsoleerde daken voor de installatie van zonnepanelen.

CityDev wil de daken van al zijn gebouwen uitrusten met fotovoltaïsche panelen. Een ambitieuze doelstelling! Maar voor sommige daken zijn er werken nodig om ze te versterken of te renoveren. En daar is een taak voor Sibelga weggelegd. Concreet: door aan de openbare besturen een sleutel-op-de-deur service aan te bieden via de dienst “Zonne-energie en daken” van RenoClick.

Hernieuwbare energie voor iedereen

Die werken komen de gebruikers van de gebouwen rechtstreeks ten goede, of het nu gaat om kmo’s, ambachtslieden of handelaars ... In een nabije toekomst krijgen zij toegang tot duurzame energie die ze kunnen benutten voor hun activiteiten en om hun elektrische voertuigen op te laden. 

CityDev is een openbaar bestuur dat actief gebruikmaakt van de dienst “Zonne-energie” (het vroegere SolarClick) van het programma RenoClick. CityDev heeft namelijk sinds 2018 zo’n 3150 m² fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd. Dat is goed voor een productie van ongeveer 600 MWh per jaar.

Reactiviteit, expertise en efficiëntie

CityDev en Sibelga werken al langer succesvol samen. Omdat we er meer wilden over weten, zijn we Urbain Ullmann, coördinator van de cel Leefmilieu bij CityDev, en Guillaume Tixier, Solar Energy Project Manager bij Sibelga, gaan opzoeken. 

Ontdek hier hun getuigenis:

Sibelga: partner van de openbare besturen

Sibelga begeleidt nu al een aantal jaar de openbare besturen bij hun projecten rond energie-efficiëntie in het kader van het programma RenoClick. De openbare besturen die werken voor een duurzame energierenovatie willen uitvoeren, kunnen rekenen op de talrijke voordelen van Renoclick: 

  • Een gepersonaliseerde begeleiding: van de studiefase tot het einde van de werken. 
  • Eén gesprekspartner tijdens de volledige duur van het project. 
  • Kwalitatieve dienstverleners die onze experts voor hen selecteren.
  • Een aankoopcentrale die de organisatie van de overheidsopdrachten uit handen neemt van hun teams.