Sibelga behaalt opnieuw de maximum score voor het Ecodynamisch label

Duurzaamheid zit in het DNA van Sibelga. Het label is een erkenning van onze jarenlange beleidsmatige focus op milieu- en duurzaamheid.

Het ecodynamisch label is ‘de’ Brusselse referentie inzake milieubeheer. Het is een officiële erkenning voor Brusselse organisaties die zich inzetten om de milieu-impact van hun activiteiten te verminderen.  

Een erkenning van onze jarenlange focus

In 2009 behaalde Sibelga voor het eerst een label met 2 sterren. Die score werd bevestigd in 2012, en in 2015 kwam er nog een ster bij. Vanaf dan behoort Sibelga tot de top van Brusselse ondernemingen die zich bekommeren om het milieu.  

In een veranderende wereld is stilstaan, achteruitgaan, en daarom werd in 2023 onze hercertificatie ingeschreven in ons Jaaractieplan, waarmee wij onze blijvende aandacht voor onze milieu-impact willen bevestigen. 

Wat doen wij zoal?

  • tegen 2030 willen wij de uitstoot van onze broeikasgassen scope 1 & 2 met 50% verminderen tegenover 2019. Dit is mogelijk door onder andere het verbruik te verminderen, de aankoop van groene stroom, de elektrificatie van het wagenpark etc.
  • wij dragen bij aan de vermindering van de emissies van onze klanten, de Brusselaars en Brusselse bedrijven, door hulp te bieden bij de renovatie van de openbare gebouwen, sensibilisaties via Energids en Enerkids, energiedelen enz.
  • we proberen onze aankopen en afvalproductie te verminderen en zijn continu op zoek naar circulaire oplossingen en verbeteringen.
  • we zetten in op bewustwording en sensibilisatie rond de verschillende milieu-en duurzaamheidsthema’s.

Meer over ons maatschappelijk verantwoord ondernemen

What's next?

Wij zijn terecht FIER op dit resultaat en het harde werk van verschillende van onze collega’s in verschillende departementen.  

Hier houdt het natuurlijk niet mee op! We blijven verbeteren en focussen momenteel meer en meer op circulariteit. Een thema waar elk van ons mee te maken heeft: we verbruiken immers allemaal grondstoffen en creëren allemaal afval. Samen proberen we die cyclus te sluiten!

Passief semi-industrieel gebouw Sibelga