Sibelga streeft samen met andere nutsbedrijven naar minimale hinder bij werven in Brussel

Infrastructuurwerkzaamheden zijn essentieel voor de ontwikkeling van Brussel, maar ze zorgen soms ook voor overlast. Bij Sibelga slaan we de handen ineen met alle andere betrokken partijen om de impact hiervan op het dagelijks leven van de mensen te verminderen en erop toe te zien dat alles zo vlot mogelijk verloopt.

Een vlotte samenwerking tussen alle betrokken partijen in de openbare ruimte (denk maar aan Proximus, Vivaqua, Infrabel, MIVB en Brussel Mobiliteit) is cruciaal om stedelijke congestie en hinder als gevolg van infrastructuurwerken te verminderen.

Door onze krachten te bundelen delen we ervaringen en verbeteren we onze communicatie rond de planning en uitvoering van de werken.

Samen sterk

We coördineren onze projecten met andere nutsbedrijven via het regionale platform Osiris. Op die manier beperken we de hinder van werkzaamheden in onze stad tot een minimum.

Een recent bezoek aan de werf van het toekomstige metrostation Toots Thielemans bood een uitstekende kans om communicatie- en beheerstrategieën met alle belanghebbenden te bespreken. Het benadrukt het belang van samenwerking om onze gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Proactieve communicatie

We hebben ook specifieke maatregelen genomen om de hinder van de werkzaamheden tot een minimum te beperken.

Onze werfbemiddelaar speelt hierbij een sleutelrol. Hij zorgt voor een vlotte communicatie tussen Sibelga, de aannemers, lokale autoriteiten, handelaars en buurtbewoners om een heldere en proactieve dialoog te bevorderen.

Bovendien ontvangen de omwonenden bij elke werf gedetailleerde informatie en een brochure.

Wij luisteren naar jou

Om onze diensten continu te verbeteren, moedigen we alle Brusselaars aan om na elk project onze tevredenheidsenquête in te vullen.

Daarnaast bieden we regelmatig updates over onze belangrijkste lopende werven in de stad.

Met een dergelijke aanpak willen we je op de hoogte houden en je een betere inkijk bieden in onze werkzaamheden. Samen streven we naar een toegankelijkere stad voor iedereen.