Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Sibelga is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) geen bijproject; het vormt de kern van alles wat we doen!

Als belangrijke speler in de energietransitie zet Sibelga zich in voor alle Brusselaars om betrouwbare, innovatieve en duurzame oplossingen te bieden. Zo hopen wij de levenskwaliteit van de hele gemeenschap te verbeteren.

Onze projecten

Momenteel lopen er zo'n 20 projecten bij Sibelga die een impact hebben op onze omgeving en onze stad. Hier een aantal projecten waar we fier op zijn.

Duurzame mobiliteit: Sibelga geeft het voorbeeld

Meer dan de helft van de camionettes van Sibelga rijdt al op alternatieve brandstoffen of elektrisch. En dat is niet alles! Binnenkort vervangt Sibelga al haar dienstvoertuigen door een emissievrij alternatief.

Lees meer over Duurzame mobiliteit: Sibelga geeft het voorbeeld

Ons waardecreatiemodel

Hoe creëert Sibelga waarde voor Brussel?
Naast het beheren van de gas- en elektriciteitsdistributienetten en de openbare verlichting, vervult Sibelga haar maatschappelijke rol met trots. We zetten ons in voor een snelle en inclusieve energietransitie in Brussel. Dit model laat zien hoe we onze middelen verantwoord en professioneel inzetten om een positieve impact te hebben op de stad en haar bewoners. Zo staan we ten dienste van de hele gemeenschap.

Onze 6 engagementen

Onze missie als onderneming is duidelijk: Sibelga wil een vertrouwenspartner zijn die de levenskwaliteit van alle Brusselaars en gemeenschappen wil verbeteren, door betrouwbare, vernieuwende en duurzame oplossingen aan te reiken. Dat vertaalt zich in 6 engagementen.

Veiligheid boven alles!

Wij doen geen toegevingen als het gaat om de veiligheid en de uitmuntendheid van het net.

Lees meer

De levenskwaliteit verbeteren

Sibelga is een vertrouwenspartner die de levenskwaliteit van alle Brusselse burgers en gemeenschappen doorlopend wil verbeteren.

Lees meer

Facilitator van de energietransitie

Wij zijn een stuwende kracht achter de energietransitie in hartje Europa, door de groei van energiegemeenschappen te bevorderen. Dat doen we door de bestaande spelers te mobiliseren en met  elkaar in contact te brengen.

Lees meer

Een koolstofarme toekomst

Wij willen bijdragen tot een koolstofarme toekomst, die hand in hand gaat met de financiële haalbaarheid, de betrouwbaarheid en de wil van de klant.

Lees meer

Een platform gericht op innovatie

Wij bieden een platform aan dat is afgestemd op innovatie en samenwerking, door technologie, het delen van gegevens, partner- en ondernemerschap te stimuleren.

Lees meer

Een stimulerende werkgever

Wij zorgen voor een inspirerende en stimulerende omgeving die onze medewerkers aanzet tot samenhorigheid, en waar tegelijk diversiteit vooropstaat.

Lees meer