Betere controle van je verbruik

Met behulp van een in de handel verkrijgbaar uitleesapparaat kan je verbinding maken met de slimme meter, jouw verbruiksgegevens in realtime uitlezen op de klantenpoort (poort P1) en deze via een interface bekijken op je smartphone of tablet.

Als je je energieverbruik beter kent, hebt je er meer controle over.

Een meter voor prosumers en compatibel met verschillende tarieven

Als je zonnepanelen wil installeren en je eigen elektriciteit wil produceren, hoef je je meter niet meer te veranderen.
Ook als je snel van tarief wil wijzigen, bvb van een enkel tarief naar een dubbel tarief is de slimme meter direct compatibel. 

De slimme meter is een meter die zowel de afname als de injectie van elektriciteit in het net meet. 
Het kan jouw verbruik meten in enkelvoudig of tweevoudig tarief.

De mogelijkheid om deel te nemen aan innoverende projecten

Afhankelijk van de mogelijkheden en de technische haalbaarheid kan je dankzij de slimme meter: lid worden van een energiegemeenschap, kiezen voor het slim opladen van uw elektrische auto of deelnemen aan een project rond diverse thema's zoals elektriciteitsopslag, verwarming, slimme gebouwen, of hernieuwbare energie...

Vereenvoudiging van bepaalde procedures en toegang tot diensten op maat

De slimme meter is een elektronische meter met slimme technologie. Hij is technisch klaar om te communiceren. Momenteel kan de meter echter niet op afstand worden afgelezen of bediend (b.v. om de meter te openen, te sluiten of het vermogen aan te passen).

In de toekomst zullen klanten die over de slimme meter beschikken, toegang krijgen tot diensten op maat, afhankelijk van hun energieverbruik en -productie: dynamische tarieven, verbruiksgeschiedenis, energieadvies, enz.