Bij Sibelga wordt een bijzonder kerstdiner bereid
  • Nieuws

Bij Sibelga wordt een bijzonder kerstdiner bereid

Op kerstdag neemt de vzw Les Biscuits het bedrijfsrestaurant van Sibelga over. Doel: 200 feestmaaltijden bereiden voor daklozen. 

Op deze vrije dag bruist het van de activiteiten in de keuken van Sibelga! Enkele tientallen vrijwilligers van de Brusselse vereniging Les Biscuits steken daar de handen uit de mouwen om in enkele uren een kerstmaaltijd voor de daklozen samen te stellen.

Verschillende gerechten

"De voeding wordt grotendeels door de supermarkten geschonken. Je weet nooit precies wat je krijgt. Het menu wordt dus samengesteld op basis van de beschikbare ingrediënten", vertelt Sophie Spors, de Kerstvrouw van dit jaar. "Maar één ding staat altijd op het menu: balletjes in tomatensaus!", voegt ze eraan toe.

De bereide maaltijden werden verdeeld onder de daklozen in het metrostation Kruidtuin. Een mooi moment van ontmoeting en samen delen.

"Dit is het derde jaar op rij dat we van de infrastructuur van Sibelga gebruik mogen maken. Voor ons is dat fantastisch: in deze professionele keuken kunnen we ons onder optimale omstandigheden uitleven", benadrukt Sophie. 

De vereniging is het hele jaar door actief! Volg de Facebookpagina van vzw Les Biscuits voor meer info over haar activiteiten. 

 

Prettige feesten !