Uurregeling dag/nachttarief en uitsluitend nachttarief wijzigt
  • Artikel

Uurregeling dag/nachttarief en uitsluitend nachttarief wijzigt

Vanaf 1 april zal de meter met tweevoudig uurtarief in alle Brusselse gemeenten het verbruik tegen dagtarief aanrekenen van 7 tot 22 uur en tegen nachttarief van 22 tot 7 uur. De meter 'uitsluitend nacht' zal eveneens het schema 22 tot 7 uur volgen.  

Om technisch-historische redenen gebeurde de overgang van het dag- naar het nachttarief met de tweevoudige meter niet in alle Brusselse gemeenten gelijktijdig.

De gemeenten in het noorden van Brussel (Brussel, Jette, Evere, Ganshoren, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Gillis en Elsene) volgden het schema 8-23/23-8 uur.

Wat verandert er op 1 april 2018 ?

  • Eén enkel uurschema voor het dag/nachttarief in heel het gewest: 7-22 uur/22-7 uur   
  • Het nachttarief zal op wettelijke feestdagen voortaan ook overdag gelden net zoals dat nu al het geval is tijdens weekends.
  • Het tarief 'uitsluitend nacht' zal voortaan ook gelden van 22 tot 7 uur in de week en ononderbroken tijdens weekends en op wettelijke feestdagen.

Een automatische aanpassing

Voor deze wijzigingen is geen enkele aanpassing van de meetinstallaties nodig en hoeft ook geen Sibelga-technicus bij u langs te komen. Alles gebeurt immers vanop afstand via impulsen.  

Wijzig uw gewoonten en de programmering van uw toestellen

Verbruikers zullen enkel hun gewoonten en de programmering van hun toestellen moeten aanpassen. Vaatwasser en wasmachine kunnen dus een uurtje vroeger worden opgestart, vanaf 22 uur. Hetzelfde geldt voor de waterverwarmer zodat ook die tegen nachttarief draait.

Meer info over de nieuwe uurregeling voor het dag/nachttarief? U leest het in de FAQ.

Meer info over de nieuwe uurregeling voor het tarief ‘uitsluitend nacht’ ? U leest het in de FAQ.