Werken bij Sibelga, hoe is dat? Onze studenten getuigen.
  • Artikel

Werken bij Sibelga, hoe is dat? Onze studenten getuigen.

Ilja, Raphaël, Samir, Marie, Quentin, Bram en Laura geven ons hun eerste indrukken na een maand werken bij Sibelga. Zij zijn tussen 16 en 21 jaar oud en hebben er net een maand studentenjob opzitten bij Sibelga.

Studenten (juli 2015) - Groepsfoto

Zij hebben documenten gescand en gesorteerd, gecodeerd, archieven geordend maar ook steun verleend voor het beheer van de website of nog, hun ICT-kennis ten dienste gesteld van de ontwikkeling van een database. Wij hebben ze enkele dagen vóór het einde van hun werkmaand ontmoet om de balans op te maken van hun ervaringen.

Het sterke punt van Sibelga: de sfeer

Als er één zaak is waarover de studenten het volmondig eens zijn, dan is het wel de sfeer in de kantoren van Sibelga. « Hier heerst een gezellige, ontspannen sfeer. Het is niet alleen maar ‘werken-werken’, de mensen nemen ook de tijd om dag te zeggen en een paar woorden te wisselen. », zo zegt Marie. « Volledig mee eens », valt Samir in, en hij vervolgt: « Ik dacht dat op kantoor werken vervelend zou zijn ».

Zelfde klok bij Quentin: « Er wordt hier natuurlijk wel ernstig gewerkt, maar af en toe is er wat tijd voor ontspanning of een gesprekje ».

Een modern werkkader

Wat Raphaël in positieve zin is opgevallen, is het werkkader: « Het gebouw is modern, makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer en comfortabel. Het is er aangenaam werken. » Marie is ook onder de indruk van de aandacht die Sibelga heeft voor het milieu, de veiligheid en het welzijn van de medewerkers.

Een toekomstig werknemer?

Uiteraard hebben de studenten na een maand werken slechts een partiële kijk op de beroepen bij Sibelga, maar voor sommigen was het de eerste gelegenheid om zich onder te dompelen in de bedrijfswereld en om bepaalde clichés te overstijgen. « Ik zie mezelf niet gauw kantoorwerk doen, maar als dat toch het geval zou zijn, zou ik voor een bedrijf als Sibelga kiezen», besluit Laura.

Ontdek al onze vacatures

Studenten (juli 2015) - Quotes