Inne Mertens treedt aan als Algemeen directeur van Sibelga

Inne Mertens treedt vandaag in functie als Algemeen directeur van de Brusselse distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas. Zij volgt Raphaël Lefere, CEO ad interim, op.

Inne Mertens is burgerlijk ingenieur electrotechniek en kent de energiesector door en door. Zij begon haar carrière bij Electrabel. Zij ging nadien bij ORES werken, de grootste distributienetbeheerder van Wallonië, waar ze als directeur ‘Klanten & marktbeheer’ het directiecomité versterkte. 

Inne Mertens is 47 jaar en volgt Raphaël Lefere op, die sinds mei 2020 zetelde als CEO ad interim. Haar aanstelling werd aangekondigd in oktober vorig jaar na een nauwgezette aanwervingsprocedure en een algemene strategische denkoefening.

Faouzia Hariche, Voorzitter van de Raad van bestuur: "Ik wens nogmaals mijn waardering uit te spreken voor de inzet en het professionalisme van Raphaël Lefere tijdens de voorbije overgangsmaanden. Hij is erin geslaagd de koers aan te houden, ondanks de bijzondere context van de gezondheidscrisis. Met zijn steun zal Inne Mertens kunnen aantreden in de beste omstandigheden.“

Inne Mertens, nieuwe CEO van Sibelga: “Ik verheug er mij op het strategisch plan 2020-2024 van Sibelga verder te kunnen uitrollen. Er staan boeiende projecten op stapel met het oog op een inclusieve energietransitie voor alle Brusselse klanten!“