Sibelga werft 200 medewerkers aan om de energietransitie te begeleiden

Als kernspeler van een sector die volop evolueert, werft Sibelga 200 nieuwe talenten aan in 2023. De energietransitie stelt ons voor tal van uitdagingen. Eén daarvan is de digitalisering van de energiemarkt. Om die uitdagingen aan te gaan, is Sibelga op zoek naar een honderdtal technische en ICT-profielen.

Technische en ICT-profielen om de uitdagingen van de energietransitie te verwezenlijken

In 2023 verdubbelt Sibelga het aantal vacatures in technische en ICT-domeinen om tot een honderdtal profielen te komen met een diploma of een getuigschrift.

Tegelijkertijd zoekt Sibelga technici met of zonder ervaring, en gekwalificeerde medewerkers om haar processen te digitaliseren en de gegevens van o.a. de slimme meters, laadpalen en slimme verlichtingstoestellen te verwerken.

Supportmedewerkers die nauw in contact staan met de Brusselse klanten

Ook voor het versterken van de teams van de meteropnemers en de Klantendienst kijkt Sibelga uit naar talentvolle medewerkers. Als eerste aanspreekpunt van de Brusselse klanten krijgen de medewerkers via beide functies de kans een grondige kennis te verwerven van de onderneming en de sector die constant evolueert.

Sibelga is ook op zoek naar profielen, hoofdzakelijk voor haar financiële, audit- , aankoop- en human resources-activiteiten.

Tot slot is tweetaligheid in onze Brusselse onderneming een absolute troef. Daarom organiseren we intern ‘taalbaden’ om de kennis van het Nederlands of het Frans op te krikken.

Bij Sibelga streven we ernaar de Brusselse klanten te begeleiden opdat ze kunnen deelnemen aan een inclusieve energietransitie dankzij vernieuwende oplossingen zoals de elektrische mobiliteit of het energiedelen.

We willen daarom technische profielen in de vakgebieden elektromechanica en mechanica aantrekken, én informatici en elektronici om de uitdagingen van de digitalisering van de energiemarkt op te nemen.

Jan de Bruyne, Talent Acquisition Manager bij Sibelga