Hoe een laadpaal voor een elektrische wagen aansluiten?

Sibelga is er om jou te helpen met gedetailleerde technische richtlijnen die zijn aangepast aan alle mogelijke scenario's!

Hoe lang duurt het om jouw elektrische auto op te laden? Welk vermogen kun je installeren? Heb je de benodigde aansluitingen? En wat als je in een appartementencomplex woont, hoe pak je het dan aan? Sibelga heeft alle antwoorden voor jou!

Technische voorschriften aangepast aan jouw situatie

Sibelga heeft technische voorschriften ontwikkeld voor elke mogelijke situatie:

Hierin vind je alle nodige informatie om laadpalen volgens de voorschriften te installeren.

Professionals raden we aan om onze gedetailleerde technische richtlijnen te downloaden.

Onmisbare tips voor mede-eigendommen

Wist je bijvoorbeeld dat het af te raden, of in sommige gevallen zelfs verboden is, om een laadpaal aan te sluiten op je eigen elektriciteitsmeter? Dit geldt vooral als je in een gebouw woont met meer dan 3 woningen, parkeerplaatsen of onafhankelijke garages.

Alles wordt uitgelegd in onze video

Met de hulp van Sibelga voorkom je veelgemaakte fouten en zorg je voor een optimale oplaadsituatie. Om alle twijfel te verwijderen, hebben we een volledige uitlegvideo gemaakt voor mede-eigendommen. Hierin vind je alle nodige details om de verschillende stappen te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen.

Verken onze specifieke pagina's voor meer informatie

Als je meer wilt leren over de installatie van elektrische laadpalen, neem dan een kijkje in onze rubriek "Elektrisch laden".

Je vindt er heldere informatie, praktische adviezen, een laadtijdsimulator en vele andere nuttige details om jouw project in elke situatie succesvol af te ronden.