Keynote Sibelga op Energy Transition Congress

Maandag 11 december 2023 vindt de tweede editie van het Energy Transition Congress plaats in Brussel. Sibelga zal er een keynote-presentatie geven om onze realisaties en ambities op regionaal niveau te delen.

Deze speciale editie die volledig in het teken staat van de Energietransitie, loopt parallel met de COP28. Het event biedt elke deelnemer de unieke kans om aanbevelingen te delen, zowel op Europees, federaal, regionaal als lokaal niveau.

De energietransitie is een wereldwijde prioriteit waarbij iedereen een rol te vervullen heeft. Als distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas in Brussel zijn wij dan ook vastbesloten om deze overgang op regionaal niveau te vergemakkelijken.

Keynote Sibelga om 13u30 

Onze expert Daphné Benzennou, Market Evolutions Manager, zal om 13u30 een keynote-presentatie geven over verschillende onderwerpen. Zo zal ze uitleggen hoe we lokaal energiedelen in Brussel bevorderen en wat warmtenetten kunnen betekenen voor de toekomst van de energie in Brussel.

Het beheer van lokale evenwichten, in combinatie met hernieuwbare energie en opslag, vormen ook belangrijke uitdagingen. Verder is het essentieel om bij dit alles rekening te houden met een zekere sociale cohesie, zodat iedereen betrokken kan zijn  bij deze transitie.

Onze taak al Brusselse energienetbeheerder wint dus almaar meer aan belang. Dankzij de steun van verschillende regionale instellingen zijn we klaar om de energie-uitdagingen van morgen aan te gaan!