Kijk uit voor oplichters die zich uitgeven voor Sibelga-medewerkers

Mensen met slechte bedoelingen geven zich uit voor Sibelga-medewerkers en proberen je op te lichten. Wees voorzichtig en beveilig je persoonlijke gegevens!

Wees op je hoede: wij vernamen van klanten dat individuen zich voordoen als Sibelga-medewerkers. Ze bellen mensen op en laten hen geloven dat ze recht hebben op een terugbetaling. Nadien wordt hen gevraagd bankgegevens door te sturen per e-mail.

Sibelga vraagt jou nooit geld

Wij herinneren je eraan dat Sibelga nooit geld vraagt, tenzij we op jouw vraag werken hebben uitgevoerd of als je een beschermde klant bent. Het kan gebeuren dat wij je bankgegevens vragen om een bedrag te kunnen terugbetalen. Krijg je zo’n e-mail, check dan altijd of dat mailtje werd verstuurd via een adres @sibelga.be.

Neem bij twijfel contact op met onze klantendienst

Twijfel je aan de betrouwbaarheid van een oproep of een e-mail die zogezegd afkomstig is van Sibelga?
Contacteer dan onze klantendienst op het nummer 02 549 41 00 of via onze pagina sibelga.be/contact.

Wij zijn er om jou te helpen en na te gaan of het om een authentiek verzoek gaat.

Stuur de verdachte berichten door naar safeonweb.be

Wil je mee onlinefraude een halt toeroepen? Stuur dan zeker alle verdachte berichten waarop je geklikt hebt, door naar het volgende e-mailadres: suspect@safeonweb.be. Door samen acties te ondernemen, kunnen we andere gebruikers beschermen.

Reageer snel wanneer je je bankgegevens hebt doorgegeven

Toch je bankgegevens gedeeld met de oplichters? Bel dan meteen Card Stop op het nummer 078 170 170. Zo kan je bankkaart worden geblokkeerd en kunnen de nodige maatregelen worden genomen om frauduleus gebruik te voorkomen.

Meld diefstal aan de politie

Is er onrechtmatig geld van je bankrekening gegaan? Doe daarvan dan zeker aangifte bij de politie. De politiediensten kunnen dan een onderzoek opstarten en de gepaste maatregelen treffen om je rechten te beschermen.