Afschakeling? Black-out? Wat voor winter in Brussel?
  • Nieuws

Afschakeling? Black-out? Wat voor winter in Brussel?

Het is bevestigd: deze winter zal de stroomvoorziening in ons land moeilijk verlopen.

In samenwerking met transmissienetbeheerder voor elektriciteit Elia, staat de federale regering in voor het beheer van dit soort schaarsterisico. Zo heeft zij preventieve en progressieve maatregelen vastgelegd om een black-out te vermijden. De laatste daarvan is de « afschakeling », die bestaat uit het vrijwillig afkoppelen van bepaalde zones van het land gedurende enkele uren.

Het Brussels gewest zal niet worden getroffen door die afschakeling, met uitzondering van een zeer klein deel van de gemeente Ukkel. Als die zone wordt afgeschakeld, zal Sibelga, die instaat voor de elektriciteitsdistributie op lokaal vlak, de voorschriften van Elia opvolgen.

Wij hebben de reeds beschikbare info op dat vlak in een specifieke rubriek samengebracht, onder meer een kaart met de betrokken Ukkelse straten. U zal er eveneens antwoorden vinden op de meest gestelde vragen:  wat is het verschil tussen stroomtekort en black out? hoelang duurt een afschakelperiode? etc. Ten slotte, enkele tips om u uit te nodigen energie te besparen en u solidair op te stellen met de rest van het land!