Al sportend naar het werk
  • Artikel

Al sportend naar het werk

Onze collega Claudia Stalder trekt regelmatig haar loopschoenen aan om de twaalf kilometer naar de gebouwen van Sibelga aan de Werkhuizenkaai af te leggen. En dat kan mede dankzij de voorzieningen voor sporters bij Sibelga. Maak kennis met een medewerkster boordevol energie.

Claudia

Dag Claudia! Je loopt dus naar het werk? 

Ik kom ofwel met de fiets, ofwel loop ik naar hier. Soms kom ik 's ochtends met de fiets en loop ik 's avonds naar huis. De volgende dag doe ik het omgekeerde: dan loop ik 's ochtends naar hier en ga ik met de fiets naar huis.

Elke dag? Zelfs als het regent?

Ik trek me niet echt iets aan van het weer, behalve in de winter wanneer het glad is. Dan zet mijn partner me op het werk af en neem ik de tram of de bus om naar huis te gaan.

Hoe lang doe je erover als je naar het werk loopt?

Als ik de twaalf kilometer loop, heb ik ongeveer een uur nodig van deur tot deur. Het hangt er natuurlijk ook van af of ik goede benen heb (lacht).

Waarom heb je ervoor gekozen om zo naar het werk te gaan?

Ik probeer elke dag te sporten. Ik loop graag én ik woon niet te ver van het kantoor, vandaar mijn keuze. Zo kan ik mijn hobby elke dag beoefenen zonder dat er te veel tijd in kruipt.

Het grote voordeel? Ik sta nooit in de file, ik moet mij niet haasten om tijdig aan een bushalte te staan en als ik op het werk aankom, voel ik meer heerlijk ontspannen.

Doe je dat al lang?

Al zo'n 13 jaar! In het begin was het wat moeilijker omdat er geen kleedkamers voor dames waren.

Maar dat is nu anders!

Ja, inderdaad! Er zijn op de vestiging van Sibelga douches en voldoende ruime kleedkamers en zelfs lockers om kleding te bewaren.

Mobiliteit - Claudia

Hoe organiseer je dat allemaal?

Als ik met de fiets kom, breng ik kleren mee voor enkele dagen. De dagen waarop mijn partner me naar het werk brengt, kan ik ook wat reservekledij meebrengen. 

Zou je andere collega's aanraden om je voorbeeld te volgen?

Voor wie graag loopt, zoals ik, is het echt ideaal. Alles hangt natuurlijk af van het traject dat je moet afleggen. Ik heb geluk dat er fietspaden aangelegd zijn tussen mijn woning en het kantoor, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen het geval is.

Ben je sportief? En hou je ook wel van een inspanning op weg naar het werk of tijdens de middagpauze? Ontdek onze vacatures!

Mobiliteit - Claudia