• Nieuws

Brand in Elsene veroorzaakte een stroompanne

Op de avond van 2 december rond 19u30 zette een stroompanne een deel van Elsene in het donker. Het Blyckaertsplein, de Collegestraat, de Dillensstraat, de Graystraat, de Kerckxstraat, de Maesstraat, de Malibranstraat, de Maria-Hendrikastraat en de Wérystraat zaten lange tijd zonder elektriciteit.  

De oorzaak van deze stroompanne was een brand in een ondergrondse cabine. Hoewel de brand op zich snel onder controle was, was de schade aan de cabine aanzienlijk. Door deze schade en de moeilijke omstandigheden waarin onze technici moesten werken, duurde het enige tijd vooraleer alle buurtbewoners terug elektriciteit hadden. De elektriciteit werd hersteld om 05.40 uur

Noodoplossing via stroomgroep

Deze herstelling was mogelijk dankzij de installatie van een stroomgroep.

Deze stroomgroep regelt echter niet de openbare verlichting. Hierdoor zal de straatverlichting in de wijk de hele tijd blijven branden, zelfs overdag, en dit gedurende de duur van de definitieve herstelling.

Herstellingen

Onze technische ploegen doen al het nodige om de schade zo snel mogelijk te herstellen en de cabine opnieuw in dienst te stellen.

Deze werken zullen echter enige tijd duren. Alles moet worden opgeruimd en schoongemaakt voordat er een nieuw elektrisch paneel kan worden geïnstalleerd. Verder dient ook de goede werking van alle cabine-elementen gecontroleerd te worden.

 

Om u op de hoogte te houden van de vorderingen van de werken, zal deze blogpost bijgewerkt worden.

------- UPDATE VAN 20/12/2019 -------

Intussen verlopen de herstellingswerken iets vlotter dan oorspronkelijk ingeschat. De stroomgroep die werd geplaatst begin december kon intussen worden uitgeschakeld en werd dan ook weggehaald.

Door de aanzienlijke schade, het grondig reinigen en de vele kabels die terug moeten worden aangesloten, blijft Sibelga wel nog tot zeker kerstdag aan de slag op deze werf. Daarna kunnen we deze cabine dan opnieuw terug in dienst stellen.

Dit alles verloopt zonder grote hinder op de buurt en de bewoners ervan.


------- UPDATE VAN 6/12/2019 -------

In de cabine werd op woensdag (4/12) de uitrusting weggenomen om de volledige reiniging van het lokaal te kunnen uitvoeren vóór de herinrichting ervan.
De werken om alles geschikt te maken, zouden vandaag, vrijdag (6/12), afgerond moeten zijn.

Wij hebben in onze planning voor de renovatiewerken een team vrijgemaakt om maandag (9/12) te starten met de plaatsing van de nieuwe uitrusting.

Vervolgens zullen we met de aansluiting van de kabels beginnen. Het is evenwel niet uitgesloten dat het aggregaat zal moeten functioneren tot het begin van de volgende week (16-17/12). Het aantal over te nemen kabels is namelijk hoog.


Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen via ons formulier of op het nummer 02 549 41 00 (keuze 3).