Dagelijks woon-werkverkeer wordt leuk tochtje
  • Artikel

Dagelijks woon-werkverkeer wordt leuk tochtje

Motor- en scooteradepten zijn het erover eens. Je in een stad op twee wielen verplaatsen, is heel wat anders dan aan het stuur van je wagen. Een stelling die onze collega Sandy Ronsmans volmondig beaamt. Zodra de kans zich voordoet, haalt ze de motor van stal. En daarbij maakt ze net als andere collega’s motorrijders volop gebruik van de speciale infrastructuur van Sibelga.

Mobilite Moto Sandy - carport

Dag Sandy ! Hoe zien je dagelijks trips naar het werk eruit?

Ik woon in Eppegem midden in het groen, op ongeveer 14 km van het werk. Verplaatsingen doe ik meestal met de wagen: bij slecht weer, of om praktische redenen zoals boodschappen, carpoolen… Als het niet regent, neem ik de motor. Ik ben nogal een koukleum zie je, dus bij nat weer kom ik niet graag buiten met de motor.  

Van deur tot deur, doe ik er 20 à 25 minuten over. 

Rij je al lang met de motor?

Nee hoor, want ik heb mijn rijbewijs pas op mijn 30ste gehaald. Maar mijn vriend heeft nu eenmaal een passie voor motoren, zowel voor op de weg als op het circuit, en ik vind motoren in het algemeen ook wel cool. Geen wonder dus dat ik de microbe te pakken kreeg!

Wat zijn de voordelen van de motor tegenover de wagen?

Parkeren, da’s duidelijk. Het geeft je ook een andere kijk! Een uitstapje naar Brussel met de motor? Geen file, geen parkeerproblemen en geen parkeermeter!

Daarnaast heb je op de motor dat typische gevoel van vrijheid, de kick bij het versnellen, met mate welteverstaan, en van het niet in de file te moeten staan.

En om naar het werk te komen? Wat is daar dan het verschil met de wagen?

Met een motor of scooter wordt je dagelijkse woon-werkverkeer al gauw een leuk tochtje.

Maar is dat toch niet gevaarlijker?

Op de motor ben je inderdaad meer blootgesteld aan gevaar. De geringste onoplettendheid bij andere bestuurders - van auto's of andere voertuigen - of bij jezelf, heeft meteen zwaardere gevolgen. Je moet dus steeds alert zijn, bewust van je omgeving en van het verkeer:  staat van de weg, ben ik voldoende zichtbaar voor de andere weggebruikers,….

Het is dus zaak om altijd je hoofd erbij te houden, zeker in het stadscentrum.

Wat denk je van Sibelga's infrastructuur voor collega's die met de motor naar het werk komen?

Super ! De parking is makkelijk toegankelijk en de motoren zijn beschut tegen weer en wind. Wat kan je nog meer wensen?

Een uitstapje naar Brussel? Met de motor: geen file, geen parkeermeter!

Mobilite Moto Sandy2