Eindejaarsverlichting (bijna) klaar voor D-day
  • Artikel

Eindejaarsverlichting (bijna) klaar voor D-day

Achter de schermen worden de laatste details in orde gebracht zodat stralende lichtjes een magische sfeer kunnen brengen in de straten van onze hoofdstad.
Naar jaarlijkse gewoonte wordt er elke nacht gezorgd voor eindejaarsverlichting van de eerste zaterdag van december tot zondag 13 januari. De Brusselse gemeenten staan in voor het beheer ervan.

Op 29 november zal de transmissienetbeheerder voor elektriciteit Elia en Sibelga 's avonds het signaal geven om de lichtslingers te activeren op de openbare wegen in Brussel. Een generale repetitie voor de officiële start komende zaterdag.

Zo kunnen de gemeenten en de installateurs eventuele defecten opsporen en aan Sibelga melden. Onze teams van de dienst Beheer werken aansluitingen hebben dan nog een dag de tijd om de defecte aansluitingen te herstellen.

"Algemeen gesproken gaan wij ervan uit dat er vrijdag een tiental herstellingen nodig zullen zijn, vaak te wijten aan vandalisme," legt Bruno Glorieux, ploegbaas Aansluitingen, uit.

Vanaf zaterdag zullen de lichtjes de hoofdstad weer doen schitteren, voor in het totaal ongeveer 330 uur verlichting: elke avond van 16.30 tot 00.30 uur en tot 's ochtends op kerst- en oudejaarsnacht. En zo maakt Brussel zich op voor de feesten en het nieuwe jaar!

kerstverlichting winterpret 2015

Vragen over de eindejaarsverlichting, het verbruik of het beheer ervan? Ga dan snel naar Energids!