Herstellen van de gastoevoer te Vorst – St-Denijswijk
  • Nieuws

Herstellen van de gastoevoer te Vorst – St-Denijswijk

Wij deelden het u mee in een post op 29 april jongstleden, vorige vrijdag 26/04 overstroomde een grote hoeveelheid water een deel van ons gasnet vlakbij het Sint-Denijsplein in Vorst. De oorzaak: een lek in een waterleiding van Vivaqua perforeerde één van onze gasleidingen.    

Door die overstroming moesten ongeveer 180 aftakkingen (1 aftakking = 1 à 8 gezinnen) worden afgesloten, waardoor de toevoer werd onderbroken voor een groot aantal inwoners gedurende ongeveer 5 dagen. Een week na de eerste melding van het incident, moeten er nog maar 2 van de 180 aftakkingen opnieuw worden bevoorraad. Ter herinnering, het is noodzakelijk dat we toegang krijgen tot elke woning voordat we de toevoer kunnen herstellen.

Alle actoren die ter plaatse aanwezig waren hebben alles in het werk gesteld om de situatie zo snel mogelijk op te lossen. Inderdaad, de ondergelopen leidingen moesten worden vrijgemaakt en de interventies op het terrein duurden in sommige gevallen tot 1 uur 's ochtends. Daarbij, om de getroffen inwoners te helpen, werd er gezorgd voor warme maaltijden en werden er douches ter beschikking gesteld. 

Onze teams zullen de komende twee weken zorgen voor het herstel van ons net. Er is dus nog heel wat werk voor de boeg ... 

Nogmaals dank aan alle betrokkenen en aan de bewoners, voor hun begrip en geduld!