Het meterlabo van Sibelga behaalt zijn certificering!
  • Nieuws

Het meterlabo van Sibelga behaalt zijn certificering!

Het ijkingslabo voor meters van Sibelga is het eerste labo van Belgische energiedistributeurs dat de accreditatie BELAC ISO/CEI 17025 (Ref. 543-TEST en 543-CAL)  toegewezen krijgt!

Mehdi Khrouz en Christophe Asta

De hoofdopdracht van het labo van Sibelga is het waarborgen van de meetnauwkeurigheid van nieuwe en bestaande meters voor gas en elektriciteit op het Brussels netwerk. Die accreditering versterkt Sibelga in haar rol van meterbeheerder. Maar dat is niet alles…

Sinds 2012 bestaat er een wettelijke verplichting op het vlak van de technische controle voor gas. Met de accreditatie BELAC ISO17025 voor de gas- EN elektriciteitsmeters, anticipeert Sibelga op de wijziging van het Koninklijk Besluit betreffende de instrumenten voor het meten van de elektrische energie.

De accreditatie BELAC ISO/CEI 17025 bezorgt het labo van Sibelga een bijkomende wetenschappelijke erkenning en zodoende nog meer geloofwaardigheid tegenover leveranciers, DNB's en klanten. 

Om die accreditering te verkrijgen, heeft Sibelga al haar processen en installaties herzien. Zij heeft ook haar volledige laboratorium verhuisd naar moderne lokalen, uitgerust met hoogtechnologisch materiaal.

Na een positieve audit in juli 2015, heeft BELAC, de officiële Belgische accreditatie-instelling, het labo van Sibelga officieel erkend en de certificaten 543-TEST en 543-CAL toegekend . 

 Ijkingslabo Sibelga