Nachtelijke werken aan het Montgomeryplein beëindigd!
  • Artikel

Nachtelijke werken aan het Montgomeryplein beëindigd!

De afgelopen weken heeft Sibelga 's nachts aan één stuk door gewerkt om een verdeelpost onder het Montgomeryplein te vernieuwen. 

Gedurende meerdere weken, van 00.01 tot 5.59 uur, voerden Pascal, verantwoordelijke voor de modernisering van de distributieposten bij Sibelga, en zijn collega's een helse klus uit. Hun opdracht? De vervanging van een verdeelpost, een elektrische installatie die de elektriciteit tussen verschillende hoogspanningscabines 'verdeelt', onder het Montgomeryplein. De nieuwe verdeelpost is veiliger, goedkoper in onderhoud en neemt minder plaats in. 

Een zorgvuldig gepland werk gespreid over meerdere fasen

Een dergelijke installatie vervangen is geen sinecure. Elke fase van de werken nam meerdere maanden in beslag:

  • Fase 1: ontkoppeling van de bestaande installaties. Om de bewoners niet zonder stroom te zetten, werden zij aangesloten op andere verdeelposten.
  • Fase 2: afbreken en afvoeren van de oude installaties.
  • Fase 3: bouwkundige werken en opbouw van de nieuwe cellen.

Voor fase 3, die  begin december werd afgerond, moest het verkeer enkele uren worden stilgelegd om de gigantische installaties via de verkeerstunnels naar de verdeelpost te kunnen voeren.

Waarom werden die werken 's nachts uitgevoerd?

In Brussel kan men overdag het verkeer niet stilleggen, dus moeten dergelijke werken 's nachts gebeuren. Zo hebben de Brusselaars en de pendelaars er het minst last van. 

Als u 's nachts in die buurt op de baan was, hebt u misschien de wegomleiding moeten volgen. Sorry voor de hinder, maar het was voor de goede zaak! Zonder datu het wist, werkten onze collega's enkele meters onder de wielen van uw wagen ... 

Montgomery - fontaineMontgomery - tunnel - 2