NR Click in de prijzen op de Energy & Environment Awards
  • Nieuws

NR Click in de prijzen op de Energy & Environment Awards

Op donderdag 5 juni werden in Tour & Taxis de Belgium Energy & Environment Awards uitgereikt in het kader van de Wereldmilieudag van het VN-Milieuprogramma. Deze energie- en milieuprijzen belonen individuen en organisaties die op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst.

Sibelga besloot om, in samenwerking met de 19 Brusselse gemeentes, dit jaar deel te nemen met NR Click, een systeem voor energieboekhouding van openbare gebouwen. Dit systeem laat hen toe om het energie- en waterverbruik van hun vastgoedpark op te volgen en hun profiel te vergelijken met andere gemeenten. Op deze manier kunnen dankzij een continue opvolging onregelmatigheden of nieuwe mogelijkheden om te besparen opgespoord worden. Dit vaak zonder bijkomende investeringen of zelfs bij gebouwen die al voorwerp waren van een energieaudit.

Donderdagavond viel het verdict en werden de resultaten bekendgemaakt. NR Click werd beloond met de Ethias Premium Award, de prijs van de jury. Voor Sibelga en de 19 Brussele gemeenten vormt dit een belangrijk erkenning (van de jury) voor hun continue inspanningen naar een rationeler energieverbruik.

EEAward