NRClick Scan : success stories
  • Nieuws

NRClick Scan : success stories

Met de steun van het kabinet van de Brusselse minister van Energie en Leefmilieu Brussel stelt Sibelga sinds 2011 NRClick Scan ter beschikking van de openbare besturen. NRClick Scan is een monitoringtool die zorgt voor het verzamelen en opslaan van de gegevens over het energieverbruik van één of meerdere gebouwen zoals: aardgas, elektriciteit, water, brandstof en warmte.

Die gegevens kunnen daarna worden geanalyseerd. De openbare besturen en Sibelga kunnen bovendien dankzij die analyse disfuncties opsporen en energiebesparingen in de verf zetten die onder andere via energieverbeteringswerken tot stand komen. Een mobiele applicatie is ook beschikbaar om de meterstanden in te voeren. 

We hebben gebruikers van NRClick Scan opgezocht die bereid waren hun ervaringen met ons te delen :

“Ik maak nu al 2 jaar deel uit van het team van het OCMW van de Stad Brussel als energieadviseur. Ik heb de NRClick Scan-tool meteen gebruikt. Ik heb ook veel gehad aan de opleiding die ik heb gevolgd.  Het OCMW van de Stad beheert een vastgoedpark van 300 gebouwen. Dat komt overeen met een totale oppervlakte van bijna 400.000 m². Met deze tool kunnen wij de verbruiksgegevens van de gebouwen die uitgerust zijn met een datalogger opvolgen en de disfuncties detecteren en verhelpen. We beschikken ook over een mobiele applicatie. Onze medewerkers kunnen de meterstanden van de gebouwen die nog niet uitgerust zijn met dataloggers of waarvan de meterstanden jaarlijks opgenomen worden, scannen en maandelijks invoeren. Dat gebeurt dankzij een QR-code op de meters. Het is trouwens al voorgevallen dat we bovenmatig gas- en elektriciteitsverbruik vaststelden in vergelijking met het voorgaande jaar. Daar kunnen we dus iets aan doen. Het is zeer efficiënt.” Johanna Boudart, energieadviseur bij het OCMW van de Stad Brussel

"8 van onze gebouwen, goed voor een totale oppervlakte van 35.000m², zijn momenteel voorzien van dataloggers die onze verbruiksgegevens doorgeven aan het NRClick Scan-platform. Met NRClick Scan krijgen we snel een beeld van de verbruiksinformatie van onze gebouwen. Het NRClick-team van Sibelga is zeer reactief en staat altijd klaar om onze vragen te beantwoorden. Ik heb ook de ‘basis’-opleiding NRClick Scan die Sibelga aanbood, gevolgd. Volgende stap? De opleiding voor gevorderden volgen om de functies van deze tool maximaal te kunnen benutten.” Domitien Gillet, energieverantwoordelijke bij de GOB  

Je hebt het begrepen: het NRClick Scan-team biedt begeleiding op maat. Er worden ook opleidingssessies georganiseerd op 3 niveaus: een basisopleiding, een opleiding voor gevorderden en voor experts. Inschrijven maar! Wenst u meer te weten te komen over de opleidingsdata? Neem dan een kijkje op de website van de Sibelga Academy.