Omvangrijke werken in Anderlechtse appartementsgebouwen
  • Nieuws

Omvangrijke werken in Anderlechtse appartementsgebouwen

Sibelga voert deze week ongeziene werken uit in een appartementsgebouw in de Dokter Zamenhoflaan te Anderlecht: de vervanging van een elektrische leiding van 50m hoog.

Het gaat hier om de installatie die de aansluiting van het elektriciteitsnet, gelegen op de kelderverdieping of het gelijkvloers, verbindt met de meters, geïnstalleerd op elke verdieping. In sommige gebouwen van Anderlecht zijn deze elektrische leidingen meer dan 35 jaar oud en dus aan vervanging toe. 

Er volgen nog 26 dergelijke projecten

In het kader van dit project wil Sibelga nu 27 van dergelijke elektrische stijgleidingen vervangen. Te beginnen deze week met die in de Dokter Zamenhoflaan…

Eerste werf: 100 appartementen in 5 dagen

De bewoners van zo’n 100 appartementen zijn rechtstreeks betrokken bij deze werf die 5 dagen in beslag neemt. Om de werken in alle veiligheid te kunnen uitvoeren, moeten de 5 Sibelga-technici die er aan de slag zijn, op bepaalde ogenblikken de stroomtoevoer onderbreken. Als de werken betrekking hebben op een bepaalde verdieping, dan zitten de bewoners van die etage eenmalig 6 uur zonder stroom.

Eerst wordt de stroom volledig uitgeschakeld

Colonnes montantes > Hors tension

Vervolgens kan er in alle veiligheid worden gewerkt

Colonnes montantes > Travaux

Alle bewoners op de hoogte gebracht

Toch hebben de bewoners alle info gekregen om de nodige schikkingen te treffen en het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Hun geduld zal alleszins beloond worden. Want na afloop zullen ze kunnen genieten van een kosteloos gemoderniseerde installatie die beantwoordt aan de allerlaatste normen.

Colonnes montantes > Info

Bekijk de volledige fotoreportage op onze Facebookpagina!