Sibelga op koninklijk bezoek
  • Nieuws

Sibelga op koninklijk bezoek

Op 16 september bracht Koning Filip een bezoek aan de daken van de majestueuze Gare Maritime waarop het grootste zonnepanelenpark van het Brussels Gewest uitgerold werd. 

De reden voor dit koninklijke bezoek? 

De opstart van Brusol, de eerste energieleverancier die met zonnepanelen niet alleen energie opwekt die voor 100% groen is, maar ook voor 100% lokaal. Deze installatie – een project van EnergyVision – bestaat uit 10.000 zonnepanelen en heeft een productiecapaciteit van 3 miljoen kWh aan stroom, goed voor het jaarlijkse verbruik van bijna 900 gezinnen.  Voor de plaatsing van de zonnepanelen heeft EnergyVision onder meer een beroep gedaan op 15 migranten die zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gevestigd hebben en die door EnergyVision en de organisatie Rising You opgeleid werden. 

Partnerschap ten dienste van de energietransitie in Brussel

In het kader van het Brusol-concept werkt EnergyVision met Sibelga, Leefmilieu Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen om de uitrol van zonnepanelen op het Brusselse grondgebied te versnellen. Op dit ogenblik krijgen bijna 2.000 bedrijven en particulieren lokale en groene stroom aangeleverd. 

Succesvolle samenwerking 

Voordat Sibelga deze nieuwe rol als leverancier van groene stroom kon binnenhalen, hebben Brusol/EnergyVison en Sibelga uitgebreid overlegd over de toegang tot ons elektriciteitsnet. Na aftoetsing van diverse gegevens heeft Sibelga Brusol bij zijn laatste stappen mogen begeleiden op weg naar een nettoegangscontract. Dit was een doorslaggevende voorwaarde om uiteindelijk leverancier van (groene) energie te worden in Brussel.

EnergyVision, partner van het SolarClick-programma

Tegelijk is EnergyVision één van onze partners voor het gewestelijke programma SolarClick. In de loop van de jaren is tussen EnergyVision en Sibelga een ware vertrouwensrelatie gegroeid en wij kijken er dan ook naar uit om deze samenwerking ten dienste van de Brusselaars te mogen voortzetten. 

Als distributienetbeheerder is Sibelga in de wolken over de nieuwe rol die Brusol zal spelen als leverancier van lokale en groene energie in Brussel. Dit schept het mooie vooruitzicht om duurzame energie binnen het bereik te brengen van alle Brusselaars en om tegelijk de energietransitie in Brussel in een stroomversnelling te brengen.
Marie-Pierre Fauconnier, Algemeen directeur van Sibelga

Brusol- visite-royale