Sibelga start in Brussel met een gloednieuw initiatief: ‘de Week van de Technieker’
  • Nieuws

Sibelga start in Brussel met een gloednieuw initiatief: ‘de Week van de Technieker’

Van maandag 31 mei tot vrijdag 4 juni vindt de Week van de Technieker plaats: een primeur voor Brussel! Hiermee richt Sibelga de schijnwerper op verschillende technische beroepen die een hoogstnoodzakelijke dienst verlenen: de distributie van gas en elektriciteit. 

De Week van de Technieker: wat houdt dat in? 

Dag van de Ambachten, Secretaressedag... Elk jaar worden heel wat beroepen, vakgebieden en specialiteiten in de kijker gezet. Met de Week van de Technieker wil distributienetbeheerder Sibelga alle technici bedanken die elke dag hun positieve energie doen afstralen op het Brussels Gewest. Een week lang plant Sibelga tal van acties in heel de stad, om zijn erkenning te tonen als werkgever en overheidsinstelling die ten dienste staat van de inwoners van Brussel. Er zal bijvoorbeeld een fietsploeg door de hoofdstad rijden, om drankjes uit te delen op de verschillende werven die aan de gang zijn. 

Waarom doen we dit?

Tijdens de lockdown, die de Brusselaars dwong om thuis te blijven, bleek duidelijk dat de activiteiten van de overheidsbedrijven tot de essentiële diensten behoren.  

Voor Sibelga was het in deze bijzondere periode des te belangrijker om iedereen van energie te blijven voorzien. “Dankzij de toewijding van al die medewerkers op het terrein hoefde geen enkele burger te twijfelen aan de stevigheid van het Brusselse netwerk: iedereen kon doorlopend beschikken over elektriciteit en gas, zoals dat ook in normale tijden het geval is. Met de Week van de Technieker willen we hen dan ook van harte bedanken voor hun inzet; erkenning tonen behoort immers tot de kernwaarden van ons bedrijf”, aldus Iris Fostiez, Hoofd Rekrutering en Employer Branding, die dit nieuwe initiatief in goede banen leidt.  

Samen de actie uitbreiden

Dit initiatief is ook bedoeld om inspiratie te geven aan andere ondernemingen die zich bij de beweging zouden willen aansluiten: “Wij hopen namelijk dat dit project ook andere bedrijven, uit zowel de overheids- als de privésector, zal overtuigen, zodat we dit evenement volgend jaar nog eens kunnen overdoen”, legt Iris Fostiez uit. 

Surf voor meer informatie naar https://weekvandetechnieker.be/ en volg ons op de sociale media voor meer updates!

 Week van de technieker