Week van de technieker: Fanky Verbeken
  • Artikel

Week van de technieker: Fanky Verbeken

Als netbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel vertrouwen we volledig op onze techniekers. Zij staan voor heel wat technische en technologische uitdagingen, maar garanderen elke dag opnieuw een uitstekende dienstverlening.

Franky Verbeken is als specialist straatverlichting een van hen. “We zijn al geëvolueerd naar ledverlichting en binnenkort starten we met slimme straatverlichting. Daar krijgen we dan een specifieke opleiding voor.”

Tijdens de Week van de Technieker, van 31 mei tot 4 juni, bedanken we Franky en zijn collega’s voor hun onafgebroken inzet.

Voorbereiden op de toekomst

Bij Sibelga zetten we fel in op innovatie en training, zodat onze techniekers de juiste expertise hebben voor de toekomst. Franky Verbeken werkt al 26 jaar bij ons en heeft dus al een hele evolutie doorgemaakt. “Op het gebied van straatverlichting is er veel veranderd qua materiaal, verlichtingspalen, armaturen, … Daar moet je je telkens aan aanpassen. Toen ik begon, werkten we met gewone straatverlichting en toen kwam er ledverlichting bij. Dat was al een hele uitdaging. Nu starten we ook met slimme straatverlichting, die je bijvoorbeeld van op afstand kunt dimmen. Daar krijgen we uiteraard de juiste opleidingen en training voor.”

Bij Sibelga vind je werkzekerheid

Niet alleen op het vlak van technologie ontwikkelde Franky zich. Hij groeide ook in zijn functie: hij begon als technieker en is nu werfleider. “Ik werk al van in het begin op de dienst openbare verlichting, al zijn we nu onderdeel van de dienst constructie. Via Sibelga kon ik verschillende interessante opleidingen volgen en uiteindelijk kreeg ik de kans om toezichter te worden en daarna werfleider. Hier vind je absoluut werkzekerheid.”

Wie bij ons begint, krijgt alle kansen om zich te tonen. “Bij Sibelga krijg je verantwoordelijkheid en vrijheid. Je voelt dat ze je inzet echt appreciëren en als er problemen zijn, sta je er nooit alleen voor”, zegt Franky. “Ze zetten hier ook heel hard in op veiligheid en je ontvangt altijd de nodige feedback. Ik ben een tevreden werknemer, zeker en vast. ”

Word technieker (m/v/x) bij Sibelga

Wil je ook deel uitmaken van ons team? Word technieker (m/v/x)!

Bij Sibelga vind je gegarandeerd een job die je ligt, op een dienst die bij je past. We hebben een technisch opleidingscentrum en ijveren voor een duurzame werkomgeving waarin iedereen zich goed voelt. Jij telt voor ons, dus zorgen wij ervoor dat je je ten volle kunt ontplooien.

Volg de Week van de Technieker via onze website en sociale media, en ontdek meer over deze veelzijdige functie.