Week van de technieker: Steven
  • Artikel

Week van de technieker: Steven

Bij Sibelga, de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel, koesteren we onze mensen. Zij zorgen er elke dag opnieuw voor dat Brusselaars kunnen koken, verwarmen, gezellig samen tv-kijken … Tijdens de Week van de Technieker, van 31 mei tot 4 juni, willen we onze werkkrachten bedanken voor hun onafgebroken inzet. Maar natuurlijk geven we hun tijdens hun hele loopbaan voldoende kansen.

Werkzekerheid door interne mobiliteit

Steven van der Beken is begonnen als staallasser en intussen is hij doorgegroeid tot meestergast voor gasposten. “En voor elke nieuwe stap is een specifieke opleiding voorzien.”

Steven is sinds 2006 deel van onze Sibelga-ploeg. Hij maakte hier al een hele evolutie door. “Ik heb eerst tien jaar als staallasser gewerkt en nadien als toezichter op de dienst constructie, waar ik werven opvolgde en samenwerkte met onderaannemers”, zegt Steven. “Sinds 2019 ben ik meestergast voor gasposten. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat met gascabines te maken heeft. Ik doe interventies, maar heb ook contact met klanten.”

Bij Sibelga zorgen we dat iedereen zijn vaardigheden ten volle kan benutten. Daarom bieden we opleidingen aan op maat van elke functie. “Voor elke verandering in je loopbaantraject zijn er nieuwe trainingen voorzien. Als lasser volgde ik bijvoorbeeld eerst de opleiding ‘International Welding Specialist’. Daarna kreeg ik meer verantwoordelijkheden als adjunct-toezichter: bij afwezigheid van mijn leidinggevende deed ik zijn werk en hield ik de planning bij. Ook daarvoor volgde ik via Sibelga een opleiding.”

De sfeer zit hier goed

Kansen creëren en grijpen, dat wordt bij Sibelga ten zeerste aangemoedigd. Steven is daar het perfecte voorbeeld van. “Voor de functie van meestergast heb ik intern gesolliciteerd, maar Sibelga vroeg mij zelf om toezichter te worden. Je hebt hier echt wel een job voor het leven als je dit wenst. Trouwens, mijn neef en oom werkten al bij Sibelga en ik heb ook al een paar vrienden aan een job geholpen. De sfeer zit hier goed.”

Of Steven iedereen een job als technieker (m/v/x) zou aanraden? “Absoluut. Elke werkdag is indrukwekkend. Je werkt met aansluitingen onder gasdruk en doet diverse interventies — bijvoorbeeld bij explosies. Ik werk ook al elf jaar bij de wachtdienst en dan kom je toch elke keer weer in verschillende situaties terecht.”

Word ook technieker (m/v/x) bij Sibelga

Steven houdt duidelijk van zijn job en dat geeft ons als werkgever weer nieuwe energie om het nog beter te doen.

Wil je ook als technieker (m/v/x) aan de slag?

Bij Sibelga leveren we grote inspanningen om iedereen de juiste kansen te bieden om zich verder te ontplooien. Leer tijdens de Week van de Technieker meer over deze veelzijdige functie en stel je kandidaat!