Week van technieker: Erik Luyck
  • Artikel

Week van technieker: Erik Luyck

Er zijn veel handen nodig om Brussel van voldoende energie te voorzien. Tijdens de Week van de Technieker, van 31 mei tot 4 juni, willen we bij Sibelga onze medewerkers de erkenning geven die ze verdienen.

Erik Luyck is een van de techniekers die zich volop inzet om de levenskwaliteit van de Brusselaars te verbeteren. Als meet- en regeltechnieker zorgt hij mee voor het onderhoud van het netwerk. “Bij Sibelga kun je jezelf ontwikkelen, via een specifiek opleidingstraject en on-the-job training.”

Flexibel leren is de norm

Erik werkt sinds 2003 bij Sibelga. Hij had nog geen ervaring, maar leerde al snel alle kneepjes van het vak. “Als je net van de schoolbanken komt, weet je natuurlijk wel wat gas is. Maar wat wij doen, daar bestaan geen studies voor. Wanneer je bij Sibelga start, krijg je een basisopleiding en nadien volg je een specifiek opleidingstraject per functie.”

Bij Sibelga geloven we dan ook heel hard in het principe van ‘flexibel leren’. Dat ondervond ook Erik: “‘Al doende leert men’: die mentaliteit zit hier goed ingebakken. Je krijgt bijvoorbeeld een meter of peter aangeduid, die je meeneemt en van alles bijleert. Je doet hier meer dan genoeg ervaring op om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen Sibelga. Ik ben daar het perfecte voorbeeld van, want ik ben zelf begonnen als lasser.”

Een job met veel variatie en uitdaging

Erik is het ideale uithangbord voor onze organisatie, want de Brusselse energie zit in zijn DNA. “Ik zie Sibelga als een familiebedrijf. Mijn grootvader werkte hier ook, net als enkele andere familieleden. Ik kende het bedrijf dus lang voor ik er begon”, zegt Erik daarover. “En wanneer ik iemand tegenkom die er goed zou in passen, raad ik hem of haar zeker aan om te solliciteren.”

Wat maakt een job als technieker nu zo speciaal? “Als je met gas werkt, is elke dag anders. Je hebt dus telkens een nieuwe uitdaging. De werkuren zijn ook interessant. Ik ben zelf technieker in hart en nieren; ik ben fier op mijn job.”

Word ook technieker (m/v/x) bij Sibelga!

Wil je deel uitmaken van de Sibelga-familie? Word technieker (m/v/x) en zet je in voor een energiek Brussel!

We hebben een eigen technisch opleidingscentrum en ijveren voor een werkomgeving waarin iedereen zich goed voelt, zodat jij elke dag opnieuw kunt uitblinken.

Solliciteer nu via sibelga.be/jobs