Zorgeloos verhuizen? Een kwestie van organisatie!
  • Artikel

Zorgeloos verhuizen? Een kwestie van organisatie!

Komt u naar Brussel wonen? Of verlaat u de hoofdstad voor nieuwe horizonten? Sibelga reikt u de nodige tools aan om met een gerust hart te verhuizen!

Alles in kartonnen dozen doen, de post laten nasturen, de sleutels in ontvangst nemen, ... Wie verhuist, moet aan 1001 dingen tegelijk denken! Maar een kleine vergetelheid kan ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als u uw energieleverancier niet laat weten dat u van adres verandert. 

Help, geen elektriciteit en geen verwarming meer!

Elk jaar worden tientallen Brusselaars geconfronteerd met een plotse afsluiting van hun meters. Meestal is die te wijten aan verstrooidheid, een misverstand of onwetendheid over de stappen die nodig zijn als je naar Brussel verhuist.  

Sommige mensen betrekken hun nieuwe woning zonder hun energieleverancier hiervan te verwittigen en verbruiken dus energie … zonder contract

Na een tijdje zal de energieleverancier van de vorige bewoner, die de meter had opengehouden in afwachting van een nieuwe bewoner, aan Sibelga vragen om de meter af te sluiten

Er wordt meteen een onderzoek gestart en Sibelga doet al het mogelijke om in contact te komen met de nieuwe bewoner om hem op zijn verzuim te wijzen. Is er geen reactie, dan worden de meters gewoon afgesloten. 

Om opnieuw toegang te krijgen tot gas en elektriciteit, moet de nieuwe bewoner de meters laten heropenen op eigen kosten. Een procedure die meerdere dagen duurt waardoor er dus een tijdje geen verwarming of elektriciteit is in de woning. Geen leuke nieuwe start…

Tools om naar Brussel te verhuizen zonder iets te vergeten!

Om dit soort narigheden en andere mogelijke problemen te vermijden, heeft Sibelga het luik ‘Verhuizen’ op haar website herzien. U vindt er:

    • Een persoonlijke begeleidingsmodule: beantwoord enkele vragen en u verneemt precies wat u moet doen in uw situatie. Wie zijn e-mailadres opgeeft, krijgt zelfs een samenvatting per mail van de te ondernemen stappen en herinneringen aan belangrijke vervaldatums.
    • Glasheldere demofilmpjes.
    • Een downloadbare checklist in pdf-formaat om niets over het hoofd te zien. Over energie, maar nog veel meer.
    • Veelgestelde vragen om snel de info te vinden die u zoekt.

Kortom, alles om (zo goed als) zorgeloos te verhuizen zonder onaangename verrassingen!

U verhuist binnenkort naar Brussel? Wacht niet en neem nu al een kijkje in onze nieuwe rubriek Verhuizen.  

Vrienden, kennissen, familieleden die gaan verhuizen? Geef ze zeker deze informatie door!