Energids steunt OffOn-campagne
  • Nieuws

Energids steunt OffOn-campagne

Offon nlAls gevolg van de sluiting van 3 kerncentrales is de elektriciteitsproductie in België sterk gedaald. Gevolg: op koude winterdagen – wanneer we allemaal samen veel elektriciteit verbruiken – zullen vraag en aanbod niet meer in evenwicht zijn.

Met de campagne ‘Off On’ brengt de FOD Economie, samen met het Crisiscentrum en Elia, het dreigende energietekort deze winter onder de aandacht. Doel? Iedereen aanmoedigen om minder elektriciteit te verbruiken, vooral tussen 17 en 20 uur. Want tussen die uren verbruiken we allemaal het meeste elektriciteit.

Brussel is -met uitzondering van een aantal wijken in Ukkel- niet opgenomen in het afschakelplan. Maar echte Brusselaars zijn nu eenmaal solidair ! En daarom zet Sibelga mee de schouders onder dit initiatief. Woont u in de hoofdstad? Dan valt deze week ons nieuwste nummer van Energids bij u in de bus. Lees zeker de concrete tips om uw verbruik te verminderen, want zo helpt u  een stroomonderbreking te voorkomen. Het magazine is overigens ook online te lezen op www.energids.be