Gigantische werf op de site van Docks Bruxsel
  • Artikel

Gigantische werf op de site van Docks Bruxsel

Sibelga voert  indrukwekkende werken uit op het gasnet om ruimte vrij te maken voor het toekomstige complex Docks Bruxsel. 

Sleuven van 4 meter diep , stalen leidingen met een doorsnede van een halve meter die moeten worden verplaatst, overal lassers aan het werk…,  De foto's die deze zomer werden genomen, liegen er niet om. De werken die de teams van Sibelga uitvoeren voor het project Docks Bruxsel zijn gigantisch.

Docks Bruxsel

Doel van de werken

Bij Sibelga voeren we slechts uitzonderlijk werken uit op zo’n diepte en aan leidingen met een dergelijke diameter. Dus waarom een werf van dit kaliber?

"Voor de toekomstige ingang van het Docks-complex liggen een gascollector (een netelement met afsluitkranen voor de manipulatie van het net) en een oude leiding. De collector moet buiten bedrijf worden gesteld en de afsluiters moeten op verschillende punten van het net opnieuw worden geïnstalleerd", aldus werfcoördinator David Cavenaile

Een stappenplan

Hiervoor zijn er op verschillende plaatsen van het net interventies nodig. De hele werf verloopt in stappen omdat de vergunningen voor de graafwerken niet allemaal gelijktijdig worden afgeleverd. De eerste interventies gebeurden in juni 2015. Vorige zaterdag beëindigden we aan de afrit van de Van Praetbrug de laatste interventie voor dit jaar. Nu staat er nog één op het programma. In januari 2016 kunnen onze teams deze werf ‘buiten categorie’ dan definitief afronden!