Ontdek Greenbizz.energy
  • Nieuws

Ontdek Greenbizz.energy

Greenbizz.energy, een lokale energiegemeenschap opgezet door WeSmart en greenbizz.brussels en mee opgebouwd met CSTC, citydev.brussels en Sibelga ziet het daglicht in Laken.

Een primeur in een bedrijvenzone!

Sinds februari 2020 zijn de daken van het bedrijvenzone Greenbizz uitgerust met circa duizend fotovoltaïsche panelen. Die bevoorraden meer dan 20 ondernemingen met groene stroom. 

Verwachte resultaten? Een besparing van 10 % op de energiefactuur, het smeden van banden tussen lokale actoren die zich inzetten voor het klimaat en de vermindering van de CO2-uitstoot/jaar met zo’n 2 ton (het equivalent van een rit van 12.000  km met een dieselvoertuig). 

Sibelga ten dienste van de Brusselaars en een snelle energietransitie

De komst van energiegemeenschappen betekent voor Sibelga nieuwe opdrachten ten dienste van de Brusselse burgers.  

Zoals dat reeds het geval is voor de markt van de gas- en elektriciteitslevering speelt Sibelga op deze nieuwe markt de rol van neutrale facilitator.  

Wij willen de energie voor de Brusselaars faciliteren met name door te waken over de veiligheid van de installaties en door elke maand alle gegevens die nodig zijn voor de facturering van het verbruik over te maken. We geven even terzijde mee dat die gegevens afkomstig zijn van slimme meters.

De ecowijk Tivoli in Laken stapt de energietoekomst binnen 

Volgende stap? De overtollige groene en lokale energie delen met twee scholen en 400 woningen in de Tivoli-wijk. En dat tegen een laag tarief. 

Tijdens een webinar die onlangs werd georganiseerd, kregen de inwoners van die Brusselse wijk uitleg over het concept van collectief zelfverbruik. Samen met WeSmart en Benoît Hellings, schepen van Klimaat en Sport van de stad Brussel, hebben wij ook tijd uitgetrokken om van gedachten te wisselen en om alle eventuele vragen te beantwoorden.

Wacht niet langer om de webinar te (her)bekijken 

 greenbizz webinaire