Waarom geeft Sibelga Energids uit?
  • Artikel

Waarom geeft Sibelga Energids uit?

Als instelling van openbaar nut wil Sibelga haar inhouse expertise met u delen om u wegwijs te maken in het doolhof van de energie.

Energids is een gratis magazine dat 3 keer per jaar bij alle Brusselaars in de bus valt. Maar Energids is ook een newsletter en een website met gedetailleerde antwoorden op allerhande vragen die te maken hebben met energie.

Misschien vraagt u zich af waarom Sibelga al die moeite doet om uw vragen over energie te beantwoorden. Terwijl wij u eigenlijk helemaal niets willen verkopen. Wel, dat zit zo ... 

Energie, ons vak!

Elke dag opnieuw staan zo’n 1000 Sibelga-medewerkers in voor het beheer van de gas- en elektriciteitsdistributie in Brussel. Voor complexe energiethema's die constant in evolutie zijn, hebben wij echte deskundigen aan boord. En van die knowhow laten wij u graag meegenieten.

Antwoord uit eerste hand

Ons klantendienst beantwoordt dagelijks vragen van honderden Brusselaars. Sommige daarvan komen geregeld terug: 

Tegenwoordig zoekt vrijwel iedereen alles online op. Daarom hebben we deze antwoorden meteen ook gebundeld op onze Energids website. 

Betrouwbare informatiebron

Er circuleert heel wat tegenstrijdige informatie, onder meer op het internet. Sibelga is goed geplaatst om objectieve, volledige en gedetailleerde informatie aan te bieden over kwesties die u interesseren.Zonder reclame, want tenslotte hebben wij niets voor u te koop…

Wij nemen uitgebreid de tijd om neutrale inlichtingen te verzamelen over energievragen die vandaag aan de orde zijn. Denk maar aan elektrische fietsen, de slimme thermostaat ... 

Meewerken aan een groener Brussel

We leven in het tijdperk van de energietransitie, en daarin is ook voor u een taak weggelegd. 

Leren hoe u minder kan verbruiken of navraag doen naar een performanter verwarmingssysteem… Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe u kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling en tegelijk flink wat kan besparen.